Talentontwikkeling


Vermoed je ergens talent maar weet je niet hoe dit naar boven te krijgen?
Heb je zelf een artistiek idee maar weet je niet waar te beginnen?
Trek je je graag een week terug om helemaal je ding te doen?

De Veerman zet zijn deuren graag open door aanstormend talent ruimte en artistieke coachings aan te bieden. De nadruk ligt hierbij altijd op het proces, eerder dan op het eindproduct. Jaarlijks bieden wij een kunstweek aan waarin deelnemers bepaalde disciplines verder kunnen exploreren.
Daarnaast zoeken wij samen met partners naar interessante formules om sluimerend talent verder te ontwikkelen en te vertonen aan een breed publiek.


Voorbeeldprojecten


Zomeracademie

Zomeracademie

De Zomeracademie is een artistieke werkweek voor iedereen die intensief wil onderzoeken, experimenteren en creëren.

Al twintig jaar slaan De Veerman en Destelheide de handen in elkaar om een 100-tal creatieve makers een kader te bieden waarbinnen zij zich kunnen onderdompelen in een kunstdiscipline.

Voor iedereen vanaf 18 jaar met creatieve energie. En zeker: voor diegene die niet bij het artistiek-creatieve handje wil gehouden worden, maar uitdagingen zoekt om bij te tanken.

PONT

PONT

PONT is het Platform voor de Ontwikkeling van Talent via kunsten. Het platform werd begin 2012 boven het doopvont gehouden in Dommelhof Neerpelt. PONT wil graag bruggen bouwen tussen Limburgse actoren die via de kunsten trachten om jongeren uit het bijzonder onderwijs te prikkelen en te stimuleren om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Daarnaast wil het platform ook graag de culturele sector en het onderwijs sensibiliseren en informeren over dergelijke sociaal-artistieke en kunsteducatieve projecten.

ARTLAB

ARTLAB

ARTLAB is een project waarin jongeren tussen 16 en 30 (in groep of individueel) gecoact worden om een artistiek project te verwezenlijken.
Om hen daarin te helpen worden hen 3 dingen aangereikt :
het geloof dat jongeren zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen en zelforganiserend kunnen zijn
een creativiteitsschijf en een stappenplan voor artistieke projecten
facilitering in de vorm van accomodatie en mensen/netwerk