Credits


Coördinatie
Tijl Bossuyt

implementatie muzische vorming DKO Tongeren


Het DKO Tongeren was al een tijd interdisciplinair aan het werk in lagere scholen en met kinderen tussen 6 en 12 jaar in hun vrije tijd. Aan De Veerman werd gevraagd docenten te helpen bij de uitbouw van een kwalitatief programma.

Gespreid over een periode van 2 jaar kregen de docenten een aantal theoretische opleidingsmomenten.
Daarna werd er praktijkgebonden gewerkt : bij de opmaak van elk thematisch project werden we betrokken bij de voorbereidingen en coachten we de docenten in het bedenken van kwaliteitsvolle activiteiten, voornamelijk in de disciplines beeld en muziek.
Bekijk ook

Advies project kunstvakken Karel de Grote Hogeschool

Advies project kunstvakken Karel de Grote Hogeschool

De Antwerpse Karel de Grote Hogeschool was op zoek naar een duidelijker profilering voor zijn studierichting 'project kunstvakken'. Ze vroegen De Veerman om een doorlichting en advies voor bijsturing.

De Kunstloft

De Kunstloft

De Veerman organiseerde tot juni 2013 dagelijks workshops drama, beeld, muziek, dans of media voor kinderen van Antwerpse basisscholen.
Op woensdagvoormiddag kregen de leerkrachten bijscholingen in deze disciplines en tips om verder te werken in hun klaspraktijk.

Vlaggen & Wimpels

Vlaggen & Wimpels

Op initiatief van en ondersteund door De Veerman krijgen scholen gedurende een volledig schooljaar een kunstenaar in residentie. Schoolteams worden gecoacht in het hanteren van kunstzinnige middelen en creativiteit om het brede leren en het werken met de buurt in het schoolleven te integreren.