Credits


Coördinatie
Tijl Bossuyt

Artistiek medewerkers
Daan Cools (animatiefilm)

Partners
deFilharmonie

OORcollege


De Veerman werkte samen met deFilharmonie een audiovisuele belevenis uit. Synchroon met de uitvoering door de muzikanten werden beeld- en zandanimaties geprojecteerd, waardoor leerlingen van het secundair onderwijs muziek konden beluisteren en bekijken.


Resultaten

zandanimatie Prokofiev 5

vimeo

door Daan Cools

 Bekijk ook

Shoot!

Shoot!

Shoot! is een uniek voortraject met fotografie waarin jongeren 3de graad middelbaar voorbereid worden op het vredesconcert in AMUZ op 12 november 2013. Op het programma staat de voorstelling ‘Iemands lief’ van Bart Moeyaert en il Gardellino.

De Grote Ontmoeting

De Grote Ontmoeting

Op vraag van en samen met Antwerp Symphony Orchestra ontwikkelde De Veerman dit traject om lagere schoolkinderen kennis te laten maken met symfonische muziek. Een eerste verkenning gebeurt op school via dans en muziek, om daarna het muziekstuk echt te ervaren in de concertzaal.  

 

Who is Manfred?

Who is Manfred?

Wie is Manfred? 
Dat is de vraag die de 4dejaars van Freinetschool De Wingerd uit Gent in maart 2010 van slaap beroofde. Een week lang onderzochten zij Tsjaikovski’s symfonie Manfred (gebaseerd op een gedicht van Byron) en de tijd waarin het werd gecomponeerd.