Credits


Coördinatie
Griet Pauwels

Artistiek medewerkers
Jo-An Lauwaert (dans)
Marjolein Elsink (dans)
Lies Heirbaut (dans)
Marieke Berendsen (muziek)

coachingstraject Leefschool De Dageraad


De Veerman coacht alle kleuter en lagere klassen van Leefschool De Dageraad in een traject van 3 jaar in muzische vorming. De school kiest elke jaar 1 muzische disciplines om zich in te verdiepen.

De leerkrachten krijgen opleiding in het opzetten van kwalitatieve muzische activiteiten en ontvangen 3 keer een kunstenaar in de klas die een activiteit doet met de kinderen en die nadien ontleedt met de leerkracht.
In het nieuwe schooljaar oefenen de leerkrachten de activiteiten met hun nieuwe klas en worden gecoact in het opzetten van nieuwe activiteiten binnen de focusdiscipline van dat jaar.
Bekijk ook

Peterschap Arthurschool

Peterschap Arthurschool

Samen met AMUZ werkte De Veerman een traject uit met basisschool De Arthurschool, die zich gedurende drie jaar wilde onderdompelen in muziek. Artiesten van De Veerman coachten de leerkrachten in het opzetten van muzikale klasactiviteiten, organiseerden specifieke studiedagen rond dit thema en bood de kinderen in AMUZ veelzijdige trajecten aan rond de artiesten in residentie.

Vlaggen & Wimpels

Vlaggen & Wimpels

Op initiatief van en ondersteund door De Veerman krijgen scholen gedurende een volledig schooljaar een kunstenaar in residentie. Schoolteams worden gecoacht in het hanteren van kunstzinnige middelen en creativiteit om het brede leren en het werken met de buurt in het schoolleven te integreren.

De Kunstloft

De Kunstloft

De Veerman organiseerde tot juni 2013 dagelijks workshops drama, beeld, muziek, dans of media voor kinderen van Antwerpse basisscholen.
Op woensdagvoormiddag kregen de leerkrachten bijscholingen in deze disciplines en tips om verder te werken in hun klaspraktijk.