Credits


Coördinatie
Annemie Geerts
Griet Pauwels

Eigen-aardig


Creatieve vakanties waar kinderen en jongeren de kans kregen om andere culturen, andere omgevingen en andere levenswijzen te verkennen en leerden er mee om te gaan.

In 2004 en 2005 organiseerde De Veerman tijdens de zomermaanden creatieve vakanties voor kinderen en jongeren.

Het aanbod aan sportieve en recreatieve vakanties voor kinderen en jongeren is enorm. Het aantal vakanties waar kinderen of jongeren de kans krijgen om een andere cultuur of een andere omgeving te verkennen, is dan weer op één hand te tellen. Nochtans is het leren omgaan met het andere en hier begrip en respect voor opbrengen, iets dat reeds op jonge leeftijd ontwikkeld wordt.
De aanwezigheid van verschillende culturen in onze woon- en werkomgeving, de wereldwijde informatie die ons bereikt, de schaalvergroting van de handel, politiek en cultuur, ... zijn allen factoren die de nood aan intercultureel leren verhogen. Maar intercultureel leren studeer je niet uit een cursus. De vaardigheden die nodig zijn om om te gaan met andere culturen of levenswijzen, zijn het best te verwerven in contact met anderen en door een onderdompeling in een andere cultuur. Oefening baart kunst.
Daarom wil De Veerman vakanties organiseren waar het leren omgaan met een andere cultuur en andere levenswijzen aan bod komt.

Link: website Eigen-aardigBekijk ook

Talige kunstateliers voor kleuters

Talige kunstateliers voor kleuters

In het Jeugdcentrum Animax (Brussel) konden kleuters zich uitleven in een kunstzinnig atelier, ontwikkeld en begeleid door De Veerman. ‘En passant’ komen zij in aanraking met het Nederlands en verruimen hun woordenschat.

De Kunstloft

De Kunstloft

De Veerman organiseerde tot juni 2013 dagelijks workshops drama, beeld, muziek, dans of media voor kinderen van Antwerpse basisscholen.
Op woensdagvoormiddag kregen de leerkrachten bijscholingen in deze disciplines en tips om verder te werken in hun klaspraktijk.

Bob & Lory

Bob & Lory

In opdracht van N’lil en Electrabel maakte De Veerman met kinderen (8-12 jaar) een animatiefilm over duurzame energie. Van scenario, over decors en filmen tot en met de eindmontage.