Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

De Kroon op het Werk


Een jaarlijks podiumkunstenfestival, met voorrondes in de vijf Vlaamse provincies, waar tientallen secundaire scholen hun productie aan elkaar lieten zien. De jury was samengesteld uit een gezonde mix van professionele podiumkunstenaars en kritische jongeren.

De Kroon op het Werk gaf jongeren een podium. Elk jaar opnieuw was dit festival het trefpunt voor scholen die actief met podiumkunsten bezig zijn. Tientallen scholen traden jaarlijks weer met hun productie buiten de schoolmuren om aan dit festival deelnemen.
Een festival waar ontmoeting en uitwisseling centraal staan, waar de anderen een bron van inspiratie vormen; een reden tot confrontatie en reflextie. De speelse ontmoeting tussen gelijkgezinden, de festivalsfeer en de reacties van het grote publiek zorgen voor ontroerende, beklijvende en vrolijke momenten die lijden tot een extravagante podiumervaring!

Verspreid over Vlaanderen vinden 5 regionale festivals plaats. Een gezonde mix van professionele podiumkunstenaars en kritische jongeren nomineert 1 voorstelling per festival. De 5 genomineerden zijn nogmaals te zien op het Erkenningsfestival, waar ze kans maken op een culturele groepsreis naar het theaterfestival van Avignon, hùn kroon op het werk.

Link: website De Kroon op het Werk

 

 Bekijk ook

Theater maken. Een handleiding voor doe-het-zelvers
Karel Moons

Theater maken. Een handleiding voor doe-het-zelvers

Zelf theater maken. Vertrekkend van het witte blad, de lege scène, het nog niet verwoorde idee. 
Onbegonnen werk? 

Theater maken bewijst het tegendeel en reikt handvatten aan waarmee je snel en efficiënt...

PONT

PONT

PONT is het Platform voor de Ontwikkeling van Talent via kunsten. Het platform werd begin 2012 boven het doopvont gehouden in Dommelhof Neerpelt. PONT wil graag bruggen bouwen tussen Limburgse actoren die via de kunsten trachten om jongeren uit het bijzonder onderwijs te prikkelen en te stimuleren om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Daarnaast wil het platform ook graag de culturele sector en het onderwijs sensibiliseren en informeren over dergelijke sociaal-artistieke en kunsteducatieve projecten.

ARTLAB

ARTLAB

ARTLAB is een project waarin jongeren tussen 16 en 30 (in groep of individueel) gecoact worden om een artistiek project te verwezenlijken.
Om hen daarin te helpen worden hen 3 dingen aangereikt :
het geloof dat jongeren zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen en zelforganiserend kunnen zijn
een creativiteitsschijf en een stappenplan voor artistieke projecten
facilitering in de vorm van accomodatie en mensen/netwerk