Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Partners
APAYA
Ultima Vez
Destelheide - Hanenbos
Your Melocoton Band
Coney

Europees samenwerkingsproject rond participatieve kunstpraktijken


Onder de naam ‘Participatory Practices – Bridging Youth Work and the Arts’ loopt er momenteel een Ersamus+-project, met De Veerman als een van de partners.

De vijf partners (twee in België, en telkens een in Denemarken, Frankrijk en het VK) vormen een kwartet, samengesteld uit een kunstenaar, twee jongeren en een jeugdorganisatie of kunstenorganisatie die met jongeren werkt. 

Dit project wil kunstenaars en organisaties stimuleren en inspireren naar een bredere kijk op participatieve kunstpraktijken en hoe zij die van anderen in hun werk kunnen integreren.

Gedurende de tweede week van september zijn de 50 deelnemers van het internationale project Participatory Practices – bridging Youth Work and the Arts te gast in Destelheide. Eindelijk live, na een jaar online meetings.
De eerste dagen maken de deelnemers uit Denemarken, Frankrijk, België en het VK kennis met elkaars participatieve praktijken en werden er trainingen aangeboden.
De derde dag houdt de Roadtrip cultuureducatie halt in Destelheide. Deelnemers zien er hoe methodieken van participatieve voorstellingen inspiratie kunnen bieden voor cultuureducatieve projecten met jongeren.
Op dag vier en vijf gaan de deuren open voor het grote publiek van professionals uit de jeugd- en kunstensector. Tijdens dit tweedaagse seminarie staat opnieuw participatie centraal: praktijk, theorie, inspiratie, contacten.
Vanuit De Veerman worden de participatieve projecten Architelier en e.co.lect voorgesteld en geeft onze inhouse kunstenaar Katrien Oosterlinck de participatieve workshop Tactile Talk.
 


Nieuws


15.09.2021
Erasmus+: eindelijk live

Erasmus+: eindelijk live

Deze week in Destelheide: Participatory Practices – bridging Youth Work and the Arts met 50 deelnemers uit Denemarken, Frankrijk, België en het VK.

 

Uitwisseling en kennisdeling van participatieve projecten, halt voor de roadtrip cultuureducatie (publiq) en tweedaags seminarie voor professionals. Tijdens de tweedaagse worden onze projecten Architelier en e.co.lect voorgesteld en geeft onze inhouse kunstenaar Katrien Oosterlinck haar workshop Tactile Talk.


22.11.2020
Europees samenwerkingsproject

Europees samenwerkingsproject

De Veerman is een van de vijf partners in het Europese project ‘Participatory practices: bridging Youth Works and the Arts’. Samen met artiest Katrien Oosterlinck en twee jongeren werken we rond kunstparticipatie, inspireren we de andere partners en zij ons. De bedoeling is om via deze uitwisseling van elkaars praktijk en methodes de focus van professionelen op participatieve kunst te verbreden. Normaliter kwamen de partners begin december op bezoek bij De Veerman om elkaar te inspireren, maar dit wordt nu vervangen door online-Zoom-inspiratiesessies. Hopelijk kunnen we die volgend jaar live uitvoeren.

Bekijk ook