Credits


Alexia Leysen


Alexia kwam afgelopen zomer aangewaaid in het ‘schrijvershok’. Met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren schrijft ze er aan KNAUS, een theatervoorstelling die april 2019 in première gaat in de Vooruit (Gent). Tegelijkertijd werkt ze aan THE KNAUSGARD/HASSELBLAD SERIES, een analoge portretreeks die in januari-februari 2019 als foto-expo te ontdekken zal zijn in Galerie Verbeeck-Vandyck (Antwerpen)

Tussen haar master Theater- en Filmwetenschappen aan de UA en haar opleiding Regie aan de Toneelacademie in Maastricht, studeerde Alexia een jaar Fotografie. De nieuwe hobby raakte wat ondergesneeuwd door de vele projecten, maar flakkerde dit jaar weer op door een bijzonder cadeau: de oude Hasselblad-camera van haar overleden grootvader.

“Ik gebruik mijn atelier bij De Veerman om te schrijven aan de theatertekst, de postproductie van de foto’s, voor alle dossierwerk en het op punt stellen van allerlei organisatorische noodzakelijkheden.”

Alexia werkte vroeger ‘sur place’, afhankelijk van het project, bij verschillende organisaties.

Maar toen ze op zoek was naar wat stilte, kon ze tijdens de vakantie van een van onze huurders terecht in ons Atelier 4711 en het was onmiddellijk liefde op het eerste gezicht.

“Het is een inspirerende plek. Je bent vrij om te komen en gaan wanneer je wil, het is een leuke sfeer en in ontmoet er allerlei mensen die met toffe dingen bezig zijn en waarmee ik een affiniteit kan ontwikkelen.”

Alexia was aanvankelijk van plan om enkel tot eind dit jaar te huren, maar ondertussen sluipen er andere overwegingen binnen. “Het hangt wat af van de komende projecten, maar ik overweeg toch sterk om mijn huurtijd hier te verlengen.”

 

LINKS

KNAUS

THE KNAUSGARD/HASSELBLAD SERIES

 
Bekijk ook