Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Artistiek medewerkers
Eric Raeves (dans)
Lore Suls (media)
Jutta Troch (muziek)
Hilde Braet (fotografie)
Eva Peeters (beeld)
Monica Monté (fotografie)

Partners
MAS

MAS in jonge handen


Samen met De Veerman ontdekten een tiental Antwerpse jongeren (18-25 jaar) de mogelijkheden van het Museum Aan de Stroom. In een opleidingstraject leerden ze zelf een educatief aanbod ontwikkelen voor leeftijdsgenoten vanuit de collectie. Het was tegelijkertijd een verleidingspoging voor hun leeftijdsgenoten om het MAS ook in hun hart te sluiten.

MAS in Jonge Handen is de jongerencrew van het MAS! Het principe: maak van het MAS een jongerenmuseum. Hoe? Dat ligt in eigen handen!

Jongeren weten het best wat jongeren denken over en verwachten van een museum. Daarom bedacht het MAS, nog voor haar opening, een apart jongerenconcept: MAS in Jonge Handen. Momenteel zitten we in ons tweede werkjaar en veertien mannen en vrouwen bekommeren zich over een volwaardig jongerenprogramma binnen het MAS.

In 2011 openden we het MAS met een jongerententoonstelling doorheen de wandelboulevard van het MAS. In 2012 werkten we enkele activiteiten uit tijdens ‘1 jaar MAS’, Museumnacht en MAS[KED].

Link: webpage MAS in jonge handenBekijk ook

Re-Mastered

Re-Mastered

Samen met het KMSKA zette De Veerman een drieluik op met als doel musea en jongeren met elkaar in contact te brengen rond visuele geletterdheid en participatie van jongeren in musea. Het drieluik omvatte een projectweek met jongeren, een jongerenforum en een tweetalige denkdag voor alle Belgische musea.

Kleuters en musea

Kleuters en musea

In dit opleidingstraject voor educatieve diensten van musea coachte De Veerman het MoMu, Zilvermuseum, MAS, Museum Mayer van den Bergh, Diamantmuseum en Red Stad Line Museum in de ontwikkeling van activiteiten voor kleuters. Doordat museummedewerkers vooral gecoacht werden in het ontwikkelen van een aanbod voor hun specifieke collectie verschilt het resultaat sterk in elk museum.

Kunst-vak-werk
Annemie Morbee - De Formulering

Kunst-vak-werk

Wat kunstenaars en studenten van een vaktechnische school met elkaar gemeen hebben, is techniek. Technische onderlegdheid in materiaalkennis en hoe er mee om te gaan. Wat hen verschillend maakt, is hun specifieke kijk op het materiaal. In de beeldende kunst...