Credits


Coördinatie
Daan Simons

Artistiek medewerkers
Pierre-Philippe Hoffman (media)
Bea Borgers (fotografie)

Partners
Kunstenfestivaldesarts
BILL
Karoo.me
Radio Panik
I O Gazette

Young Art Reporters


#YAR is een open uitnodiging voor jongeren om het kunstenfestivaldesarts te beschouwen als hun speelterrein. Ze leren het festival van binnenuit kennen en reageren erop via het medium van hùn keuze.

#YAR est une invitation ouverte à un groupe de jeunes de voir le festival comme leur terrain de jeu. L’idée est de réagir au programme à travers le médium de leur choix.

Young Art Reporters is een tweetalig traject voor jongeren binnen het Kunstenfestivaldesarts, dat liep in de festivaledities van 2017 en 2018.

In Young Art Reporters gingen jongeren voorstellingen kijken, leerden het festival van binnenuit kennen en reagerden erop in het medium van hun keuze. #YARs werden ondersteund door 2 coaches en kregen voor het festival een reeks workshops aangeboden door verschillende media- en communicatie professionals.
Tijdens het festival kregen ze - als ze dat wensten - feedback van coaches en workshopbegeleiders op wat ze (wilden) maken. 

Resulaten van de eerste generatie #YAR's over het festival van 2017 werden gebundeld in deze publicatie.


Resultaten van de tweede generatie #YAR's over het festival van 2018 werden gedeeld via  facebook, instagram en gebundeld op deze blog: youngartreporters.blogspot.be 

 


 

#YAR 2018

Young Art Reporters Jazie Custers, Kazan Decock, Anaïs Deherder, Shana De Smedt, Gabriel Detheux, Alain Dramé, Freya De Vos, Jérémie de Weck, Lina El Bakkali, Céleste Gomis, Nora Olivares, Jetlira Selmani, Brigitta Skarpalezos,Tessa Torrekens, Julien Van Boeckel, Viktor Vandervelde, Alexandre Van Hoeke, Antje Van Schelvergem, Brent Vanwaeyenberge, Romy Volders, Lucie Yerlès

Coach Daan Simons & Pierre-Philippe Hoffman

Assisté par/ met de hulp van Coline Tasiaux

Media coaches / coaches média Bea Borgers Fotografie,  BILL, KAROO.me & Radio Panik

Met dank aan / Merci à 

Ecole Active (Uccle), Erasmushogeschool Brussel (Journalism), GO! atheneum Anderlecht (Audiovisual education), Ihecs (Institut des Hautes Etudes des Communications sociales), Samarcande, Solidarcité, Beursschouwburg & Kaaitheater

Avec le soutien de / Met de steun van


 

#YAR 2017

Young Art Reporters Chiara Franceschetti, Daphné Liégeois, Eleonore Dierckx, Emma Ducheyne, Lisette Ntukabumwe, Margot Vanlaet, Tessa Torrekens, Timmy Kestemont & Viktor Vandervelde 

Coach Daan Simons 

Assisté par/ met de hulp van Judith Dodemont & Annabel Debaenst

Media coaches / coaches média Bea Borgers Fotografie & I/O Gazette  

Met dank aan / Merci à 

Beursschouwburg, BILL, I/O Gazette, Kaaitheater, Koninklijke Bibliotheek van België/Bibliothèque Royale de Belgique, Muntpunt & StampMedia

Link: #YAR blog

Nieuws


15.05.2017
Volg Young Art Reporters op Facebook

9 jonge mensen verdiepen zich in Kunstenfestivaldesarts 2017.

Ze ontmoeten makers, wonen repetities bij, gaan naar voorstellen en delen hun blik..
Volg hun schrijfsels, foto's, audioreportages en video's op Facebook.

 


Link: Facebook pagina YAR


Video

Bekijk ook

BELvue bende

BELvue bende

In de BELvue bende bracht De Veerman Nederlands- en Franstalige jongeren tussen 18 en 25 jaar bij elkaar voor een opleidingstraject om van hen (ervarings)deskundigen te maken op vlak van jongeren en musea.

Deze bende was actief van 2014 tot en met 2016. In deze periode formuleerden de bende verschillende adviezen voor het museum o.a. het nieuwe museumparcours, maar ontwikkelde zij ook zelf activiteiten voor andere jongeren in het museum. 

De Ketting

De Ketting

Sámen naar een voorstelling gaan die je anders niet zou zien, sámen nieuwe ervaringen opdoen en van gedachten wisselen. Dat is De Ketting.

RE:MAKE

RE:MAKE

23 leerlingen van het Atheneum Brussel gingen in oktober een week lang aan de slag rond het jaarthema 'utopie' van het Kaaitheater. Met theatermaakster An Vandevelde en beeldend kunstenares Danja Cauwbergs onderzochten ze het begrip 'utopie' en maakten ze de link naar hun stad.