Credits


Coördinatie
Daan Simons

Artistiek medewerkers
Lenne Rasschaert (dans)
Gideon Hacker (drama, filosofie)

Partners
deSingel

Workshop Linehan


In Workshop Linehan ontwikkelde De Veerman een reeks workshops rond de nieuwe dansvoorstelling Flood van Daniel Linehan. Via een open oproep werd er een groep jongeren, tussen 16 en 22 jaar, bij elkaar gebracht om Linehan’s bewegingstaal en compositietechnieken konden ervaren en er mee experimenteren.

In een vijftal actieve sessies werden de deelnemers meegenomen in een traject gebaseerd op de nieuwe dansvoorstelling Flood. In dit traject konden ze Linehan’s bewegingstaal en compositietechnieken ervaren en er mee experimenteren. Ze kregen ook de kans om binnen te kijken in het repetitieproces en een gesprek aan te gaan met de choreograaf en zijn dansers.

Iedere deelnemer kon  één iemand uitnodigen om samen met hem/haar naar de voorstelling te gaan.  Voor- en nadien kwamen we samen om te praten over hun verwachtingen, over wat ze gezien hebben, ...  Samen ontrafelden zij de voorstelling en gingen ze erover in gesprek met anderen.

Workshop Linehan is een project van De Veerman en deSingel. Vijf jaar lang zetten deze kunstenorganisaties samen participatieve projecten op.
 

 


Nieuws


03.03.2017
De poëzie van het onhandige

De poëzie van het onhandige

Michael Van Remoortere nam deel aan Workshop Linehan, een jongerentraject rond de nieuwe voorstelling van choreograaf Daniel Linehan 'Flood'.

Hij is ook één van The Young Ones en schreef in functie daarvan zijn bevindingen neer over deze workshops neer. Lees zijn gedacht over de relativiteit van tijd & de poëzie. Het is de moeite!


Link: Lees het artikel

08.12.2016
Workshop Linehan

Ben je tussen 16 en 20 en heb je zin om op een actieve manier in de danswereld van Daniel Linehan te duiken?
Schrijf je in voor een reeks workshops waarin je zijn bewegingstaal met je lijf ervaart, experimenteert met Daniels creatiemethodes, de choreograaf ontmoet en in gesprek gaat over de inhoud van zijn nieuwe voorstelling ‘Flood’.

Bekijk ook

Plural Individual

Plural Individual

Individualiteit! Uniciteit! Alles rondom ons schreeuwt uit dat jijzelf het centrum van de wereld hoort te zijn.
Maar wat als die unieke individuen samen komen en op zoek gaan naar een gemeenschappelijke identiteit?

In Plural Individudal maakten een 15-tal jongeren tussen 15 en 19 jaar -elk met hun eigen karakter, lievelingskleur, goede en slechte kanten, angsten en dromen- samen met twee choreografen en een filmmaker/muzikant een bewegingsvoorstelling én dansfilm rond het Europese motto ‘In verscheidenheid verenigd’. 
Wij, jongeren tussen 15 en 20 jaar, Europeanen. Wat maakt ons één? Waarin zijn we gelijk aan elkaar? Waar staan we voor? Waar zijn we tegen? Hoe bewegen wij? Hoe ademen wij? Hoe drukken we dat als groep uit met ons lichaam op een podium?

Rituals Now

Rituals Now

Rituals Now is een hedendaagse dansvoorstelling gemaakt door 17 jongeren. Ze vertrokken vanuit improvisaties op de muziek van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky en vanuit wat 'rituelen' en 'offers' voor hen vandaag betekenen. 
Het resultaat werd een adembenemende voorstelling waarin de intensiteit van de scène spatte.

Young Art Reporters

Young Art Reporters

#YAR is een open uitnodiging voor jongeren om het kunstenfestivaldesarts te beschouwen als hun speelterrein. Ze leren het festival van binnenuit kennen en reageren erop via het medium van hùn keuze.

#YAR est une invitation ouverte à un groupe de jeunes de voir le festival comme leur terrain de jeu. L’idée est de réagir au programme à travers le médium de leur choix.