Credits


Coördinatie
Daan Simons

Artistiek medewerkers
Noemi De Grauwe (drama)

Partners
Kunstenfestivaldesarts

Corbeaux


4 klassen uit de Vier Winden Basisschool in Molenbeek werkten 2 maanden rond de voorstelling Corbeaux van Bouchra Ouizguen in een voor- en natraject.

‘Een extatische voorstelling waarvan de hypnotische schommelingen en ritmische oerkreten je meevoeren naar een bovenaards universum van vrouwelijke wilden.’ Zo omschrijft Bouchra Ouizguen haar voorstelling Corbeaux, die geprogrammeerd werd op Kunstenfestivaldesarts.

Noemi De Grauwe en Nele Van den Ende van De Veerman werkten in april en mei 2015 met 4 klassen van de Vier Winden Basisschool in een voor- en natraject rond deze voorstelling. Natuurlijk gingen ze ook naar de voorstelling kijken, die voor de gelegenheid in de school zelf opgevoerd werd.
De klassen toonden begin juni aan hun medeleerlingen hun eigen creaties waarin ze -net als in de voorstelling- met beweging en geluid vorm gaven aan tradities, rituelen en leven in Brussel.
Bekijk ook

Worktable

Worktable

Kunstenfestivaldesarts en De Vier Windenschool in Molenbeek vinden het belangrijk om duurzame relaties aan te gaan binnen de stad. Sinds 2011 grijpen ze het jaarlijks het programma van Kunstenfestivaldesarts aan om dichter naar elkaar toe te groeien. Zo maakten de kinderen van de 6de klas in 2013 samen met theatermaakster Inne Goris zelf de voorstelling 'Ergens hier', die in premiere ging op het festival.

Kinderen worden als componisten geboren

Kinderen worden als componisten geboren

Een muzikale projectweek voor de 3de graad basisonderwijs waarbij een klas een bepaald muziekgenre of muzikaal thema ontdekt. Onder begeleiding van enkele muzikanten verkennen ze specifieke muzikale bouwstenen en invalshoeken om tot eigen composities te komen.

Rituals Now

Rituals Now

Rituals Now is een hedendaagse dansvoorstelling gemaakt door 17 jongeren. Ze vertrokken vanuit improvisaties op de muziek van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky en vanuit wat 'rituelen' en 'offers' voor hen vandaag betekenen. 
Het resultaat werd een adembenemende voorstelling waarin de intensiteit van de scène spatte.