Credits


Stefanie Claes


Stefanie Claes is theatermaakster maar creeërt ook beeldend werk.
Bij De Veerman neemt ze een jaar de tijd om haar eigen beeldtaal verder te onderzoeken en terwijl ze aan het werk is na te denken over theater.

Stefanie Claes (1983°) legt zich vooral toe op het maken van eigen theater projecten.
Ze is maker van o.a Roberta nooit huilenHet Feest Van De platte Cake (KBC TAZprijs) en TRIOMFF

Ze werkt nauw samen met haar zus Barbara: Non kannibaal, een gruwelijke en religieuze kindervoorstelling voor volwassenen) en Maar De Wolven die leven Nog.
Stefanie schreef Bottekes in het schrijversgevang van Monty, waarin zij in twintig bladzijden één moment van verdrinking probeert te vangen. Deze tekst werd het materiaal voor de voorstelling De Bottekes. Een project i.s.m. met 12 leerlingen van het Maria Boodschaplyceum in Brussel, Michaël Vandewalle en Barbara Claes. 

In 2012 werkte ze mee aan Het Fantastische leven van de heilige Sint Christoffel zoals samengevat in twaalf taferelen en drie liederen. Deze voorstelling werd geselecteerd voor Circuit X en Het Theaterfestival, en kreeg de Roel Verniersprijs.

Vorig jaar maakte ze met Barbara Claes De Bultenklacht in de Figuranten in Menen, met een groep uit de psychiatrische instelling van Menen. Vervolgens maakten ze De Bultenklacht op een andere manier in Monty. 

Momenteel werkt Stefanie als lid van het pasgeboren gelegenheidscollectief Lucinda Ra mee aan Het Fioretti Project. Voor deze voorstelling nemen de makers een lange tijd hun intrek in Fioretti, de kinderafdeling van het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain in Gent.

Naast haar theaterwerk creëert Stefanie ook beeldend werk, zoals tekeningen en figuren. Bij De Veerman neemt Stefanie een jaar de tijd om haar eigen beeldtaal verder te onderzoeken.
"Omdat ik theatermaker ben, schiet er tijdens een repetitieproces vaak te weinig tijd over om enkel en alleen te focussen op tekeningen, beeld en figuren maken. Ik wil tijd nemen om een animatiefilm te maken. Ik wil ook op zoek naar andere materialen dan diegenen waar ik gewoonlijk mee werk. Tenslotte zou ik willen zoeken naar hoe ik mijn werken en figuren kan tonen".
Stefanie wil niet onmiddellijk theater maken bij De Veerman, maar erover nadenken terwijl ze aan het werk is.


 

 Bekijk ook

Kristof Van Gestel

Kristof Van Gestel

Voor Kristof Van Gestel is het maken van kunst een methode om de wereld en de verschillende relaties die we er als individu mee aangaan te verkennen en te ‘bewonen’. Dit geldt zowel voor de kunstenaar zelf als voor de toeschouwer. Vanuit die optiek beschrijft hij in zijn doctoraatsonderzoek (2007-2013) zijn kunstpraktijk als een ervarings- en reflectiemodel dat kan helpen bij het vorm- en betekenisgeven van het leven zelf.
Kristof is in zijn residentie bij De Veerman in de eerste plaats op zoek naar een inhoudelijke verdieping van zijn praktijk..

Katrien Oosterlinck

Katrien Oosterlinck

De projecten van Katrien zijn interactieve performances en workshops voor kinderen, volwassenen en kinderen en hun ouders, waarin lichaamservaringen en beeldend werk met elkaar verbonden worden.
Tijdens haar residentie werkt Katrien o.a. aan een boek met instructietekeningen rond massage voor kinderen.