Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Erasmus+: poetic podcasts


De eerste vier dagen van maart gaan de vijf Europese partners van het Erasmus+-project elkaar inspireren met poetic podcasts. Die week krijgen 40 internationaal genodigden vij podcasts toegestuurd, die elk op zich een originele inkijk geven in de participatieve praktijken van de deelnemers. 
Op vrijdag 5 maart is er een gezamenlijke zoomsessie waarin uitwisseling en reflectie centraal staan.

De inzending van De Veerman is een podcast van Elfine Radwanski. Zij is een van de jongeren die door De Veerman in dit project werden gecoacht. Elfine laat je snuisteren in het materiaal dat ze verzamelde voor een participatieve performance met mensen die hun thuisland moesten ontvluchten. 
Vanuit de vraag ‘Wat is voor jou het gevoel van thuis?’ wil Elfine ontdekken welke aspecten van onze samenleving bijdragen tot een gevoel van veiligheid, de vrijheid om zichzelf te zijn en de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. 


Via Theaterwerkplaats HETGEVOLG kwam zij in contact met asielzoekers, mensen uit verschillende continenten en creatieve zielen van allerlei slag. Ze ontmoette onder meer Aram Hasin, een psychiater gespecialiseerd in traumapsychotherapie, die 30 jaar geleden zijn land is ontvlucht.
Vanuit artistiek oogpunt was Elfire geboeid door de muzikaliteit en het ritme van de mensen die ze interviewde, “alsof je plotseling het tijdgevoel van iemand overneemt: dat je even in zijn kleren kan kruipen en zijn kleuren, smaken en geuren ervaart alsof het de jouwe zijn.”
 


Nieuws


23.02.2021
Erasmus+: poetic podcasts

Erasmus+: poetic podcasts

Drie snelle beslissers kunnen op 5 maart deelnemen aan het online seminarie waar de vijf Europese partners van het Erasmus+-project Participatory practice elkaar online inspireren met poetic podcasts. 
Mail naar voor 1 maart naar Annemie Geerts

Bekijk ook