Credits


Coördinatie
Tijl Bossuyt

Artistiek medewerkers
Pipo Tafel (dans, video)
Katelijn Van Kerckhoven (muziek)

Partners
deSingel
Dansstudio Arlekino

10 x improviseren op Bach


In januari 2019 was de dansvoorstelling Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten te gast in deSingel. In deze dansvoorstelling komen twee grootheden uit de dans en de kamermuziek samen: choreografe Anna Teresa De Keersmaeker en cellist Jean-Guihen Queyras.

Uitgelezen kans dus voor De Veerman om, in het kader van onze structurele samenwerking met deSingel, een participatief project uit te werken voor jonge dansers.

In najaar 2018 bracht De Veerman daarom 10 jongeren, van dansstudio Arlekino, samen om te improviseren op deze cellosuites. Aan deze jonge dames stelden we de vraag om zelf kennis te maken met deze muziek en hiermee aan het werk te gaan. “Improviseer één minuut op een zelfgekozen fragment” luidde de opdracht. Sommigen dansten op live gespeelde muziek (uitvoering: Katelijn Van Kerckhoven), anderen werkten met een opname naar voorkeur. Ze werden in dit proces begeleid door Tijl Bossuyt.

De dansimprovisaties werden opgenomen door Pipo Tafel en gemonteerd tot een dansfilm die te zien was in de wandelgangen van deSingel, voor en na de voorstelling van Rosas. 

De teaser en volledige dansfilm kan je hieronder bekijken.

Video still image © Pipo Tafel


Video

Bekijk ook

Mayakovski en wij

Mayakovski en wij

Mayakovski is een van de belangrijkste Russische dichters van begin 20ste eeuw. Hij was revolutionair, zowel in de literatuur, in zijn ideeën over de maatschappij als in de liefde.

Naar aanleiding van de voorstelling 'Majakovski/Oktober' van theatergezelschap De Warme Winkel, richten De Veerman en deSingel een tijdelijke Maykovski-club op. Want ook vandaag is er een roep om verandering!

Zomeracademie

Zomeracademie

De Zomeracademie is een artistieke werkweek voor iedereen die intensief wil onderzoeken, experimenteren en creëren.

Al twintig jaar slaan De Veerman en Destelheide de handen in elkaar om een 100-tal creatieve makers een kader te bieden waarbinnen zij zich kunnen onderdompelen in een kunstdiscipline.

Voor iedereen vanaf 18 jaar met creatieve energie. En zeker: voor diegene die niet bij het artistiek-creatieve handje wil gehouden worden, maar uitdagingen zoekt om bij te tanken.

De Ketting: een uitnodiging
Anneleen Van Offel

De Ketting: een uitnodiging

Dit boek vertelt over het hoe en wat van het project De Ketting.
Het is een kettingbrief, maar dan in het echt. Een groepje mensen gaat naar een voorstelling in deSingel,...