Credits


Coördinatie
Tijl Bossuyt

Artistiek medewerkers
Benjamin Haemhouts (muziek)
Wim Henderickx (muziek, componist)

Partners
AMUZ
HERMESensemble
Musica, Impulscentrum voor muziek

The Times Academy


Times Academy onstond vanuit de schoot van The Times, waar na enkele jaren de nood ontstond voor een uitbreiding van de term jonge componisten. Met die nieuwste telg binnen dit forum richten De Veerman en de partners van dit project (HERMESensemble, AMUZ en Musica) zich tot jonge componisten die studeren aan de conservatoria van Antwerpen of Amsterdam.

The Times Academy is een ontwerpstudio en cocreatie-traject waarbij jonge componisten intensief samenwerken met de muzikanten van HERMESensemble, onder leiding van Benjamin Haemhouts. Componist Wim Henderickx ondersteunt de deelnemers tijdens hun werkproces. Geen stoomcursus, maar een duurzaam ontwikkelingsproces via een dialoog tussen musici.

Timing: vijf werksessies, gespreid over vijf maanden. Inclusief uitvoering van de nieuwe compositie in AMUZ door HERMESensemble.

Bekijk de The Times-website voor meer informatie en video's van The Times Academy.

The Times Academy is een project van De Veerman, AMUZ, Musica en HERMESensemble en werd mee mogelijk gemaakt met de steun van stad Antwerpen. 


Nieuws


26.02.2020
Vier veelbelovende componisten

Vier veelbelovende componisten

Maak kennis met de nieuwe composities die het resultaat zijn van een ontwikkelingstraject dat wij samen opzetten met AMUZ, HERMESensemble en Musica.

Vier jonge componisten: Eda Er (Turkije), Ellen Jacobs, Lennert Baerts en Vegar Guleng (Noorwegen), studenten aan de conservatoria van Antwerpen en Amsterdam, werkten aan een nieuwe compositie die u op zaterdag 8 maart om 20 u in AMUZ kan beluisteren.


Link: Reserveer je ticket!

12.02.2019
Concert The Times Academy

Concert The Times Academy

Op zondag 24 februari om 15 u kan u in AMUZ de composities beluisteren van de studenten Leon Haxby (conservatorium Amsterdam) en Carlos Brito Dias (conservatorium Antwerpen), uitgevoerd door het HERMESensemble.

Tegelijkertijd vindt het slotconcert plaats van The Times, met composities van tien jonge componisten tussen 12 en 20 jaar.

Bestel alvast je tickets hier!

foto © Filip Van Roe 

 Bekijk ook

THE TIMES

THE TIMES

“Hoe klinkt de toekomst?”
Dat is de centrale vraag waarmee het allemaal begon en de drijfveer voor dit Forum voor jonge componisten. 

Elk jaar bundelen HERMESensemble, De Veerman en AMUZ hun krachten voor dit wonderlijke traject waarvoor we jong talent (12 - 20 jaar) uitnodigen om nieuwe muziek te componeren. Als nieuwe generatie componisten hebben zij nood aan experiment en samenwerking met professionele musici om hun persoonlijke stijl en vakmanschap verder te kunnen ontwikkelen.

THE TIMES, als Forum, wil net dat bieden. In dit traject krijgt een nieuwe generatie componisten de mogelijkheid om hun composities te laten uitvoeren door professionele muzikanten en kunnen zo experimenteren met klanken.

Gesproken landschappen

Gesproken landschappen

Hoe kijkt een mens eigenlijk naar de wereld?

Welk referentiepunt neemt hij?

En  zijn  er raakvlakken die de leeftijd overstijgen?

Composities in Rood en Blauw

Composities in Rood en Blauw

Een middeleeuws schilderij van Madonna, polyfone én hedendaagse muziek: daarmee willen we jongeren in contact brengen.

In dit nieuwe project (een samenwerking met AMUZ) maken we crossovers tussen vroeger en nu, tussen beeld en muziek. De jongeren, leerlingen van Pius X en Atheneum Hoboken, werken een week lang bij De Veerman om hun ervaringen om te zetten in klank, geluid en muziek.

Foto © Geert Vandepoele