Credits


Jozefien Van Beek


Jozefien is onze huurster van het eerste uur. Samen met Ward, een grafisch vormgever, zat ze regelmatig in koffiebar Normo te werken tot Ward op een dag vroeg: “Wordt het niet eens tijd om te professionaliseren?” En zo zijn ze samen in Atelier 4711 terechtgekomen, waar ze hun werkplaats delen met nog een vormgever en twee schrijvers.
 

Jozefien schrijft. Al meer dan tien jaar. Freelance.
Je leest haar in De Standaard en in dS Letteren, voornamelijk over beeldende kunst, film en literatuur.
Ze was ook de oprichter en hoofdredacteur van Oogst, een onafhankelijk tijdschrift over beeldende kunst, literatuur en film. De inhoud was niet actueel en daardoor tijdloos.

“We zitten in een zeer aangename ruimte, met veel ramen en zicht op de straat. We hebben dus veel daglicht, contact met buiten en toch is het heel rustig.”

De meerwaarde aan Atelier 4711 is de verbondenheid die ze voelt met de andere huurders. “Als freelancer heb je een rare job en rare uren en dat geldt voor iedereen hier een beetje. Ik vind dat heel tof.”

foto: Josefien Tondeleir
Bekijk ook

Ward Heirwegh

Ward Heirwegh

Ward Heirwegh is grafisch ontwerper, lesgever aan Sint Lucas School of Arts en onderzoeker naar alternatieve methodes om informatie te verspreiden. Hiervoor richtte hij een op onderzoek gebaseerd publicatieplatform op met de naam Sleeperhold Publications.

Sinds tien jaar heeft hij een zelfstandige praktijk als grafisch ontwerper en is een van de eerste bewoners van ons Atelier 4711, waar hij een ruimte deelt met vier andere creatieve bewoners.

Barbara Serulus

Barbara Serulus

Barbara Serulus is journaliste voor De Standaard Magazine en Weekend Knack, waar ze vooral artikels schrijft over eten. Ze is ook nog chefkok in Table Dance in Antwerpen en als ze dan nog haar ei niet kwijt kan, is er het culinaire projectbureau alledagenhonger. Samen met Johanna Goyvaerts en Mayken Craenen vind je op alle dagen honger boeken, kookevents en workshops waarbinnen de dames zich buigen over diverse voedselvraagstukken om zo het brede publiek te laten nadenken over het voedsel op hun bord.

Alexia Leysen

Alexia Leysen

Alexia kwam afgelopen zomer aangewaaid in het ‘schrijvershok’. Met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren schrijft ze er aan KNAUS, een theatervoorstelling die april 2019 in première gaat in de Vooruit (Gent). Tegelijkertijd werkt ze aan THE KNAUSGARD/HASSELBLAD SERIES, een analoge portretreeks die in januari-februari 2019 als foto-expo te ontdekken zal zijn in Galerie Verbeeck-Vandyck (Antwerpen)