Credits


Katrien Oosterlnck


De projecten van Katrien zijn interactieve performances en workshops voor kinderen, volwassenen en kinderen en hun ouders, waarin lichaamservaringen en beeldend werk met elkaar verbonden worden.
Tijdens haar residentie in Atelier 4711 werkt Katrien oa. aan een boek met instructietekeningen rond massage voor kinderen.

In haar reeks 'Sociale Sculpturen' begeleidt Katrien groepjes mensen in het maken van sculpturale opstellingen met hun lichaam. Zo ontstaat zowel een fysieke als een psychologische dynamiek tussen de deelnemers.
In het project 'massage/collage' nodigt ze mensen uit om hun fysieke gewaarwordingen van een massage in kaart te brengen.
'RAAKtijd :::' is een massage-atelier waarin kinderen op zoek gaan naar een beeldtaal om lichaamservaringen te uiten.

Link: Website Katrien Oosterlinck

Nieuws


28.11.2013
De Veerman + Katrien Oosterlinck

De Veerman + Katrien Oosterlinck

De Veermannen en enkele artistieke medewerkers ging op 28/11 aan het werk met artist-in-residence Katrien Oosterlinck. In de workshop 'sociale vertaal-tools tussen lichaamservaring en beeldverwerking' lieten we ons inspireren door haar (manier van) werk(en).

De voormiddag werd ingevuld met een bestaande workshops van Katrien : 'massage/collage' en 'sociale sculpturen'. De namiddag werd speciaal voor deze sessie ontworpen : 'exploratie rond WERKPLEK-constructie en comfort zone'.
Er werden analoge en digitale vertaal-tools om lichaamservaring en ruimtebeleving beeldend te verwerken. Met stickers en tape maakten we een mapping van de effecten van een aanraak-choreografie. Met de camera legden we lichaamscomposities op kantoor vast. Via gamecercises en installaties dachten we na over atelier-definitie en werkplek-noden.

Foto's van de workshop


Link: Website Katrien Oosterlinck

17.11.2013
Katrien Oosterlinck op Kunstendag voor Kinderen in Bozar

Katrien Oosterlinck op Kunstendag voor Kinderen in Bozar

Artist-in-residence Katrien Oosterlinck was zondag 17/11 te vinden in Bozar voor de Kunstendag voor Kinderen.
In 'Passage du miroir' zet ze, samen met Jordi Ferreiro en Marthe Van Dessel, 5 familieactiviteiten op bij de Europalia-tentoonstelling 'India belichaamd'.

Een rituele overgang met interactieve spelsituaties die je in contact brengen met je eigen lichaam en je relatie tot anderen. Ik spiegel, jij spiegelt, wij spiegelen om naar binnen te kijken, boodschappen door te geven en te ontvangen. Door je eigen en gezamenlijke lichaamsenergie te ervaren ontstaan er lichaamsculpturen: goden, mandala's, medische kaarten, oud indische symbolen en straatbeelden.

Beleef een moment met jezelf en je familie, meditatief en creatief in hogere en innerlijke sferen.


Link: Foto's Familyday India Belichaamd


Video


vimeo


 

 Bekijk ook

Zomeracademie

Zomeracademie

De Zomeracademie is een artistieke werkplaats voor iedereen die een week intensief wil onderzoeken, experimenteren en creëren in een bepaalde kunstdiscipline.

Anita Evenepoel

Anita Evenepoel

Anita Evenepoel is een selfmade-ontwerpster die niet met klassieke stoffen werkt, maar zichzelf en vooral de anderen uitdaagt om te experimenteren met nieuwe, niet voor de hand liggende materialen.

Het is door haar dat De Veerman hier ten volle een plek voor kunstenaars heeft kunnen uitbouwen.

Bob Takes

Bob Takes

Bob Takes is een beeldend kunstenaar die met staal werkt. Hij waagt zich ook graag aan het regisseren van theaterstukken, tentoonstellings- theater- en motiondesign en nieuwe uitdagingen.