Credits


Hans Bossmann


Hans Bossmann is kunstenaar, docent en experience designer. Hij ontwerpt strategieën en vormen waarin kunst kan assimileren in de samenleving en de samenleving in de kunst. Hij zet situaties op waarin hij experimenteert met vormen die persoonlijk contact en vertrouwen tussen de mensen stimuleren. Zijn kunst faciliteert nieuwsgierigheid, verwondering, persoonlijke ontwikkeling en vriendschap. Hij wil betekenisvolle nieuwe mogelijkheden laten ontstaan en doet dit met zijn publiek.

Hans is bij ons in residentie van september 2019 tot augustus 2020. Tijdens die periode zullen we samen enkele beeldende kunstprojecten uitvoeren die starten vanuit participatieve beeldende kunst en wortelen in educatie.

Met United Objects gaat Hans een half jaar lang op pad in Antwerpen.  Op verschillende locaties nodigt hij voorbijgangers uit om samen witte objecten uit het dagelijks leven vol te tekenen met een herhalend patroon. (de deelnemers van de Zomeracademie konden hier al een proefje van nemen)

Ze mogen de objecten mee naar huis nemen en verder tekenen om ze drie maanden later samen te brengen in een ‘reünie van voorwerpen’. Dit is een Zeer Korte Tentoonstelling in de openbare ruimte die door de deelnemers zelf wordt ingericht. Na afloop van deze reünie worden de kunstwerken ergens in de openbare ruimte achtergelaten als een geschenk aan de bewoners.

Tijdens de gezamenlijke tekenmomenten vertellen mensen vaak terwijl ze bezig zijn. Hans schrijft deze verhalen op: “Het neerschrijven van wat in een openbaar atelier gebeurt, maakt het mogelijk om de ervaringen van enkelen te delen met meer mensen. Het is ook een vorm van documentatie waardoor zulke projecten na afloop toch toegankelijk blijven. Maar in de eerste plaats eren de verhalen de mensen die participeren: het zet ze even in de zon en toont de werkelijkheid achter de façades.”

Nieuwsgierig naar deze verhalen? Of wil je graag weten waar en wanneer je zelf kan deelnemen?
Kijk dan even snel naar unitedobjects.org.

Hans is hiermee niet aan zijn proefstuk: hij heeft de afgelopen jaren gelijkaardige projecten uitgevoerd in Haarlem, Rotterdam en Brisbane (Australië).

Meer info?   


Nieuws


08.10.2019
Objecten op reis

Objecten op reis

Hans Bossmann, onze nieuwe artiest in residentie, geeft dingen in handen van mensen om hen er iets mee te laten doen en voelen. Vele van deze dingen komen uit de Kruithofcollectie van het MAS. In de blogpost kom je er meer over te weten.

Tot augustus 2020 kan je Hans en zijn United Objects tegen komen in de straten van Antwerpen! 

Waar je hem dan juist kan vinden? Ben je nieuwsgierig naar de verhalen die hij verzamelt op die ontmoetingen? 
Dat kan je allemaal ontdekken op unitedobjects.org.


Link: Blogpost MAS

22.09.2019
Nieuwe artiest in residentie: Hans Bossmann

Nieuwe artiest in residentie: Hans Bossmann

Hans is kunstenaar, docent en experience designer. Hij ontwerpt strategieën en vormen waarin kunst kan assimileren in de samenleving en de samenleving in de kunst. Hij zet situaties op waarin hij experimenteert met vormen die persoonlijk contact en vertrouwen tussen de mensen stimuleren. Zijn kunst faciliteert nieuwsgierigheid, verwondering, persoonlijke ontwikkeling en vriendschap. Hij wil betekenisvolle nieuwe mogelijkheden laten ontstaan en doet dit met zijn publiek.

Hans is bij ons in residentie van september 2019 tot augustus 2020. Tijdens die periode zullen we samen enkele beeldende kunstprojecten uitvoeren die starten vanuit participatieve beeldende kunst en wortelen in educatie. 

 Bekijk ook