Credits


Marieke Berendsen


Marieke Berendsen is professioneel violiste en actief in verschillende ensembles zoals het Nadar ensemble en ensemble Besides.

Omdat de voorstellingen van deze hedendaagse ensembles ook een multidisciplinair gehalte kregen, is ze scenografie gaan studeren, een discipline die ze in de dagelijkse concertpraktijk toepast door na te denken over de juiste vorm die past bij de inhoud en het concept van de voorstelling. Hierbij komen verschillende disciplines op een natuurlijke wijze samen.

Marieke is ook een vaste begeleidster van De Veerman wanneer het over klassieke muziek gaat, zoals bijvoorbeeld onze samenwerking met AMUZ.

“Als scenograaf voel ik de noodzaak om me verder te ontwikkelen, bij te leren om zo nog actiever in inhoudelijker het hedendaagse concert mee te kunnen innoveren. Hiervoor is tijd nodig: tijd voor bijscholing, experiment, onderzoek ... Om dit te kunnen realiseren, heb ik een ontwikkelingsgerichte beurs aangevraagd (en gekregen) die mij de tijd en ruimte geeft voor verdieping zonder de tijdsdruk van deadlines.”

Marieke vond bij ons een plek voor vier maanden, maar hoopt eigenlijk dat ze er volgend jaar ook nog kan verblijven.

“Zo’n werkruimte ergens anders dan thuis geeft echt veel mogelijkheden: rust, structuur en productiviteit. Ik had ook behoefte aan een plaats waar andere mensen regelmatig langskomen zodat ik dingen kan laten zien en reacties kan ontvangen. Ik wil vooral niet in mijn eentje bezig zijn – dat helpt om mijn gedachten te ordenen. Tot nu toe heb ik nog niet veel tijd gehad om mijn werk en gedachten met anderen te delen, maar hier hoop ik binnenkort verandering in te bregen.”


 

 Bekijk ook