Credits


Coördinatie
Rone Fillet

Artistiek Medewerkers
Frederik De Clercq (muziek)

Partners
AMUZ
Museum Mayer van den Bergh
Atheneum Hoboken

Composities in Rood en Blauw


Een middeleeuws schilderij van Madonna, polyfone én hedendaagse muziek: daarmee willen we jongeren in contact brengen.

In dit nieuwe project (een samenwerking met AMUZ) maken we crossovers tussen vroeger en nu, tussen beeld en muziek. De jongeren, leerlingen van Pius X en Atheneum Hoboken, werken een week lang bij De Veerman om hun ervaringen om te zetten in klank, geluid en muziek.

Photo © Geert Vandepoele


Nieuws


06.10.2019
Nieuw! - Composities in Rood en Blauw

Nieuw! - Composities in Rood en Blauw

Naar aanleiding van de wereldpremière in AMUZ van een nieuw muziekstuk dat geschreven werd voor het duo Verheyen en Copland en het Goeyvaerts Strijktrio, gaan we ons met twee middelbare klassen verdiepen in het werk van Jean Fouquet en Guillaume Du Fay.

Op 18 oktober komen de leerlingen van Pius X (KSO-afdeling) en het Atheneum Hoboken (TSO) voor het eerst samen bij De Veerman, waar ze onder meer worden getrakteerd op een mini-liveconcert met middeleeuwse polyfone gezangen. ’s Namiddags brengen ze een bezoek aan het Mayer van den Bergh-museum, waar de wereldberoemde Madonna van Fouquet uit de collectie van het KMSKA te zien is. 

Deze eerste samenkomst zal een basis leggen voor hun persoonlijke verwerking van deze Bourgondische kunstenaars in een klank-, geluid- en muziekwerk. Hier zullen ze tijdens de eerste week van november de hele week rond werken, onder begeleiding van Frederik De Clercq. 

Het resultaat zal het publiek kunnen beluisteren voor en na het concert van Robin Verheyen, Marc Copland & Goeyvaerts Strijktrio in AMUZ op 28 november.

Foto © Geert Vandepoele 

 Bekijk ook

10 x improviseren op Bach

10 x improviseren op Bach

Van 16 tot 20 januari is de dansvoorstelling Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten te gast in deSingel. In deze dansvoorstelling komen twee grootheden uit de dans en de kamermuziek samen: choreografe Anna Teresa De Keersmaeker en cellist Jean-Guihen Queyras.

In het kader van de langetermijnsamenwerking met deSingel rond participatie bracht De Veerman 10 jongeren samen om te improviseren op deze cellosuites. Jongeren die dansen bij Arlekino en MA’GO en die – verrassend genoeg – sporadisch zelfstandig naar dansvoorstellingen gaan kijken.

Gesproken landschappen

Gesproken landschappen

Hoe kijkt een mens eigenlijk naar de wereld?

Welk referentiepunt neemt hij?

En  zijn  er raakvlakken die de leeftijd overstijgen?