Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Artistiek Medewerkers
Daniel Granados (theater)
Lore Uyttendaele (theater)
Adrián Rodríguez Van der Spoel (muziek, zang)
Alvaro Pinto Lyon (muziek, zang)

Partners
deSingel
Mundana

Peña local


In november 2019 organiseren De Veerman en deSingel een vijftal Latino-samenkomsten met muziek, theater, gesprekken, empanada’s en wijn.

Aanleiding zijn de theatervoorstelling Dragón en het concert Misa Criolla in deSingel, twee Zuid-Amerikaanse, politiek getinte optredens.

In de aanloop daar naartoe organiseren we drie peña locals voor een 20-tal deelnemers met Latijns-Amerikaanse roots of andere Spaansprekenden met interesse in deze landen. De peña’s zijn vooral gericht op een gezellig samenzijn, de goesting in nieuwe ontmoetingen en ontdekkingen, met de kunsten als verbindingsmiddel.

Een eerste peña staat in het teken van de Misa Criolla, waarbij de deelnemers meegevoerd worden naar het Argentinië van de zestiger jaren met de verzetsmuziek tegen de militaire dictaturen. Twee zangers uit deze voorstelling (Adrián Rodríguez Van der Spoel & Alvaro Pinto Lyon) zullen tijdens de peña met de deelnemers in gesprek gaan over de ontstaansgeschiedenis van deze voorstelling en de interpretatie die het gezelschap voor oude muziek, Música Temprana, hieraan geven. Maar vooral zal er deze dag heel veel gezongen worden!

De tweede peña focust zich op Dragón en het belang van regisseur Guillermo Calderón en zijn Chileens-politiek geïnspireerde theaterstukken. Maar het grootste gedeelte van de dag gaan Daniel Granados (filmmaker uit Honduras) en Lore Uyttendaele (actrice en Calderón-kenner) de deelnemers meenemen in een theaterworkshop rond de thema’s uit Dragón.

Een derde samenkomst is gepland met de mensen die voor een van deze voorstellingen hebben gereserveerd. In een uitzonderlijke ontmoetingsplek, Mundana, ontmoeten zij de deelnemers en gaan ze samen in gesprek over de achtergrond van een voorstelling die ze later samen zullen bekijken.

Zin om deel uit te maken van deze peñas? Schrijf je dan hier in!


Nieuws


10.09.2019
Peña local - iVenga!

Peña local - iVenga!

Soms een beetje heimwee naar de kunst en cultuur uit Chili en Argentinië?

Enorm veel zin in een gezellig samenzijn met Spaanssprekende mensen?

Nieuwsgierig om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten?

Dan nodigen we je graag uit op Peña local: drie tweetalige samenkomsten met muziek, theater, workshops, gesprekken, empanada’s en wijn. Aansluitend gaan we samen naar twee Spaanstalige voorstellingen (met Nederlandse ondertiteling) in deSingel.

Peña local is een nieuw samenwerkingsproject van De Veerman en deSingel waarbij we een vijftal Latino-samenkomsten organiseren naar aanleiding  van de theatervoorstelling Dragón en het concert Misa Criolla in deSingel, twee Zuid-Amerikaanse, politiek getinte optredens.

In de aanloop daar naartoe organiseren we drie peña locals voor een 20-tal deelnemers met Latijns-Amerikaanse roots of andere Spaansprekenden met interesse in deze landen. De peña’s zijn vooral gericht op een gezellig samenzijn, de goesting in nieuwe ontmoetingen en ontdekkingen, met de kunsten als verbindingsmiddel.

Inschrijven kan via deze link! 

 Bekijk ook

10 x improviseren op Bach

10 x improviseren op Bach

Van 16 tot 20 januari is de dansvoorstelling Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten te gast in deSingel. In deze dansvoorstelling komen twee grootheden uit de dans en de kamermuziek samen: choreografe Anna Teresa De Keersmaeker en cellist Jean-Guihen Queyras.

In het kader van de langetermijnsamenwerking met deSingel rond participatie bracht De Veerman 10 jongeren samen om te improviseren op deze cellosuites. Jongeren die dansen bij Arlekino en MA’GO en die – verrassend genoeg – sporadisch zelfstandig naar dansvoorstellingen gaan kijken.

Mayakovski en wij

Mayakovski en wij

Mayakovski is een van de belangrijkste Russische dichters van begin 20ste eeuw. Hij was revolutionair, zowel in de literatuur, in zijn ideeën over de maatschappij als in de liefde.

Naar aanleiding van de voorstelling 'Majakovski/Oktober' van theatergezelschap De Warme Winkel, richten De Veerman en deSingel een tijdelijke Maykovski-club op. Want ook vandaag is er een roep om verandering!

Gesproken landschappen

Gesproken landschappen

Hoe kijkt een mens eigenlijk naar de wereld?

Welk referentiepunt neemt hij?

En  zijn  er raakvlakken die de leeftijd overstijgen?