Credits


Coördinatie
Rone Fillet

Partners
Hof van Busleyden

Oordilemma’s


Het Mechelse museum Hof van Busleyden werd vorig jaar grondig gerestaureerd tot een groot en prachtig renaissancepaleis waar de bezoeker binnenstapt in de glorieuze tijd van de renaissance en zijn Bourgondiërs.

Dit museum sprak De Veerman aan om een jongerentour uit te werken voor middelbare scholieren.


Rone Fillet, onze nieuwe medewerker, werkt samen met enkele Mechelse klassen, derde en vierde middelbaar, intrigerende oordilemma’s uit. Ze jongleren er met leugens en waarheden om grappige, spannende en boeiende podcasts te creëren voor hun leeftijdsgenoten. Ze dompelen zich onder in het Bourgondische en humanistische Mechelen, schrijven, tekenen en ‘recorden’ waarachtige leugens en leugenachtige waarheden over de objecten in de permanente tentoonstelling van het museum.

De podcasts zullen dienen om toekomstige klassen het museum te laten verkennen. Ze kunnen in teamverband tegen elkaar spelen om zoveel mogelijk waarheden over het Hof van Busleyden en zijn geschiedenis tussen de leugens op te sporen. Aan het eind van hun bezoek krijgt een klas de ruimte en het materiaal om hun innerlijke humanist tot leven te roepen, en met elkaar in gesprek te gaan over hoe ze de vraagstukken hebben opgelost en wat hun kritische zin geprikkeld en versterkt heeft.


 

 Bekijk ook