Credits


Coördinatie
Daan Simons

Artistiek Medewerkers
Bram Van Camp (muziek)
Mathias Coppens (muziek)
Axelle Kennes (muziek)
Benjamin Haemhouts (muziek)
Wim Henderickx (muziek, componist)

Partners
AMUZ
HERMESensemble
Matrix

THE TIMES ACADEMY


Naar aanleiding van de 10de editie van dit project wordt er in  2017-2018  een apart ontwikkelingstraject opgezet voor jonge componisten die zich bekwamen aan een conservatorium. De TIMES ACADEMY is een ontwerpstudio en co-creatietraject, waarbij in intensieve samenwerking met de muzikanten van HERMESensemble o.l.v. Benjamin Haemhouts een nieuwe compositie vorm krijgt.


Dit gebeurt tijdens vijf werksessies, gespreid over vijf maanden. Componist Wim Henderickx zal de deelnemende componisten tijdens hun werkproces ondersteunen. Met een aanpak op langere termijn krijgen de componisten de tijd om te experimenteren en ideeën te laten groeien. Geen stoomcursus, maar een duurzaam ontwikkelingsproces via een dialoog tussen musici.

 

Bekijk de video hier

 

Een project van De Veerman, AMUZ, HERMESensemble in samenwerking met Matrix

 

The Times Webpagina

 

Link: Vorige edities

Resultaten

 

vimeo

 

vimeoBekijk ook

THE TIMES

THE TIMES

“Hoe klinkt de toekomst?”

Deze vraag stelt HERMESensemble zich elk jaar wanneer het samen met AMUZ en De Veerman jong talent (12 - 20 jaar) uitnodigt om nieuwe muziek te componeren. Deze nieuwe generatie componisten heeft nood aan experiment en samenwerking met professionele musici om hun persoonlijke stijl en vakmanschap verder te kunnen ontwikkelen. ALs Forum voor jonge componisten geeft THE TIMES hen de mogelijkheid om hun werken te laten uitvoeren en te experimenteren met klanken tijdens de repetities.

De Kroon op het Werk

De Kroon op het Werk

Een jaarlijks podiumkunstenfestival, met voorrondes in de vijf Vlaamse provincies, waar tientallen secundaire scholen hun productie aan elkaar lieten zien. De jury was samengesteld uit een gezonde mix van professionele podiumkunstenaars en kritische jongeren.

Rituals Now

Rituals Now

Rituals Now is een hedendaagse dansvoorstelling gemaakt door 17 jongeren.
Ze vertrokken vanuit improvisaties op de muziek van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky en vanuit wat 'rituelen' en 'offers' voor hen vandaag betekenen.
Het resultaat is een adembenemende voorstelling waarin de intensiteit van de scène spat.