Credits


Coördinatie
Tijl Bossuyt

Partners
AMUZ
Theater De Spiegel

Curiosa


Met het stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ organiseert de stad
Antwerpen tussen 1 juni en begin 2019 een cultureel festival met barok als thema.
In samenwerking met Theater De Spiegel en AMUZ levert ook De Veerman zijn bijdrage aan
de herdenking van de wederopbloei van Antwerpen in de zeventiende eeuw. Muzikanten van
Theater De Spiegel en beeldende artiesten van De Veerman werken samen aan een
installatie/voorstelling voor de allerjongsten, het doelpubliek van Theater De Spiegel.


De eerste workshops beginnen tijdens de paasvakantie bij De Veerman. Vervolgens werken de muzikanten en beeldende artiesten de ideeën verder uit, hierin bijgestaan door barokspecialist Peter Van Heyghen (barokspecialist en bekend van o.m. Les Muffatti, Il Gardellino, More Maiorum, Mezzaluna).

Tijdens De Zomeracademie in Dworp verblijven de makers van Curiosa in residentie om verder te creëren. Curiosa gaat in première op 25 augustus tijdens het festival Laus Polyphoniae van AMUZ. 

Lees meer


 

 Bekijk ook

Young Art Reporters

Young Art Reporters

#YAR is een open uitnodiging voor jongeren om het festival te beschouwen als hun speelterrein. Ze leren het festival van binnenuit kennen en reageren erop via het medium van hùn keuze. #YAR est une invitation ouverte à un groupe de jeunes de voir le festival comme leur terrain de jeu. L’idée est de réagir au programme à travers le médium de leur choix.

Worktable

Worktable

Kunstenfestivaldesarts en De Vier Windenschool in Molenbeek vinden het belangrijk om duurzame relaties aan te gaan binnen de stad. Sinds 2011 grijpen ze het jaarlijks het programma van Kunstenfestivaldesarts aan om dichter naar elkaar toe te groeien. Zo maakten de kinderen van de 6de klas in 2013 samen met theatermaakster Inne Goris zelf de voorstelling 'Ergens hier', die in premiere ging op het festival.

RE:RITE OF PASSAGE

RE:RITE OF PASSAGE

Met RE:RITE of PASSAGE focussen De Veerman en het Kaaitheater op het proces van ‘ergens aan te komen’. Doorheen een artistiek traject verkennen Brusselse jongeren de betekenis en de kracht van rituelen om er zelf nieuwe te ontwerpen rond verwelkomen en aankomen. Op een positieve manier markeren ze hiermee deze overgang, deze verandering.