Credits


Marie Sledsens


Marie Sledsens is grafisch ontwerper. Ze combineert haar artistieke praktijk met lesgeven in het DKO en in Sint Lucas School of Arts Antwerpen. Sleutelwoorden van haar grafisch werk zijn redactioneel ontwerp, boekontwerp, visuele identiteiten en scenografie. En ook samenwerkingen met andere disciplines geven haar energie. 


De ervaringen die ze opdoet binnen haar eigen praktijk vormen een grote inspiratiebron voor het lesgeven. En het lesgeven houdt haar scherp en fris. Het dwingt haar voortdurend kritisch en analytisch te blijven kijken naar grafisch ontwerp, naar de ontwikkelingen in haar domein en naar het bredere artistieke veld.

Haar atelier bij De Veerman is voor Marie de ideale uitvalsbasis voor het ontwikkelen van nieuwe projecten. Ze deelt deze plek samen met drie schrijvers en een andere grafisch ontwerper. “Ik ben hier huurder van het eerste uur. Vijf jaar al, is het nu. De keuze voor een atelier buitenshuis was een goed idee. Vroeger werkte ik in een ruimte in mijn appartement, waardoor werk en privé door elkaar liepen. Nu zijn die twee gescheiden.”

Marie vindt Atelier 4711 interessant omdat er ook andere creatieve mensen rondlopen. “We kruisen elkaar in de keuken, in de gang. Soms is er contact, soms niet. Er hangt een ontspannen sfeer en goede energie. Enerzijds is er rust en ruimte voor concentratie. Anderzijds biedt Atelier 4711 ook potentieel voor het ontstaan van samenwerkingen en artistieke kruisbestuivingen. Niets moet, alles kan.”


 

 Bekijk ook

Ward Heirwegh

Ward Heirwegh

Ward Heirwegh (1982) graduated in 2007 as a master in typography at the Sint Lucas academy in Ghent, Belgium. He then started working as a graphic designer at the Brussels based design studio Base Design. After 2 years working at Base Design, he started his independent practice as a graphic designer and art director. He is mainly focussing on clients in the cultural field and expressing an interest in editorial design. So far he worked for, amongst others, Annemie Verbeke, S.M.A.K., Bozar, Tim Van Laere Gallery, Batard Festival,…

Jozefien Van Beek

Jozefien Van Beek

Jozefien Van Beek is freelancejournalist voor onder meer De Standaard en HUMO. Ze was oprichter en hoofdredacteur van kunstmagazine Oogst. Meer info op www.oogstmagazine.com

foto: Josefien Tondeleir

Nik Naudts

Nik Naudts

architect