Opleidingen

140x140

Zomeracademie

artistieke ateliers | 15 tot 21 juli 2013 | Destelheide
Ben jij zelf artistiek bezig? Dan kan je tijdens de Zomeracademie je artistieke zoektocht verderzetten en delen met anderen. Tijdens een week met diverse ateliers krijg je de kans om in groep of individueel te experimenteren. Je kiest voor 1 discipline/atelier en werkt hier een hele week in door. Net omdat we verschillende workshops tegelijkertijd programmeren, is er een wisselwerking met de andere disciplines mogelijk. De diversiteit van de deelnemers (kunsteducatieve werkers, docenten, creators van allerlei slag ...) brengt daarenboven een uitwisseling teweeg tussen verscheidene invalshoeken, verschillende werkterreinen en uiteenlopende artistieke standpunten en meningen. Elke workshop staat onder leiding van een uitvoerend kunstenaar. Deze treedt vooral op als coach: hij of zij stimuleert het proces , voorziet ruimte om samen te overleggen, te kijken, te werken en zorgt voor een dynamische omgeving.

De hele opzet draait om experiment en creatie. Dat wil zeggen dat de begeleidende kunstenaar je nieuwe perspectieven biedt om je artistiek denken te verbreden, zonder je daarom in een bepaalde richting te duwen. Hij of zij zoekt met je mee, maar reikt je geen kant-en-klare oplossingen aan. Verwacht dus geen traditionele cursusgever, maar wel een bezielde en bezielende coach die je ondersteunt in je 'atelierwerk'. En er is meer! Extra ideeën, inspiratie en achtergrondlectuur kan gevonden worden in de bibliotheek, er staat een computerruimte ter beschikking en een enkele artiesten in residentie werken aan hun eigen creaties. Kortom: de Zomeracademie is niet te missen voor wie zelf actief en artistiek wil bijtanken, educatieve inspiratie wil opdoen door zelf weer aan het werk te gaan of gewoon ervaring wil opdoen, delen en vergelijken met die van anderen.

Info en inschrijvingen : www.zomeracademie.be

140x140

Opleiding 'kunsteducatie en creativiteit'

7/5 en 14/5 | 9u30 tot 16u00 | De Veerman
Creativiteit staat centraal in tal van workshops kunsteducatie. Maar wat is het fenomeen 'creativiteit' eigenlijk en hoe werkt het? Hoe krijgen we er greep op? Wat zijn werkvormen en methodes om die creativiteit te stimuleren? In deze Artiestenwerkplaats willen we deze vragen als uitgangspunt nemen. Daarnaast wordt gewerkt rond het klaverbladmodel, de methode die De Veerman gebruikt bij al zijn projecten en activiteiten. Het klaverbladmodel helpt de kunsteducatief werker bewust te zijn van zijn doelstellingen en zo goede opdrachten te bedenken. Deze Artiestenwerkplaats is een uitgelezen kans om kennis te maken met de methodieken en de visie van De Veerman. Een must voor wie zich nog niet zo lang op het werkveld van de kunsteducatie begeeft, maar minstens even interessant voor wie al jaren ervaring heeft en zich nog eens over de beginselen wil herbronnen.

Door wie: Tijl Bossuyt, artistiek leider De Veerman
Wanneer: dinsdagen 7/5 en 14/5 2013 van 9u30 tot 16u00
Waar: De Veerman, Marialei 25, 2018 Antwerpen
Prijs : 85 euro / 50 euro (medewerkers De Veerman)

Inschrijven : griet.pauwels@veerman.be

140x140

Workshopreeks fotografie

11/5, 18/5, 25/5 1/6 | 9u30 tot 12u | De Veerman
Kijk. Kijk dan! Kriebelt het om een foto te nemen, maar weet je niet goed hoe? Wil je je omgeving vastleggen op de gevoelige plaat, maar ben je nooit tevreden met het resultaat? Wil je weten waarom compositie en sluitertijd belangrijk zijn voor goeie foto's, maar heb je geen zin in een technische uitleg? Schrijf je dan in voor deze workshop over fotografie. Je leert de basis, waardoor je onmiddellijk aan de slag kan. Portretten en landschappen hebben na deze lessen geen geheimen meer voor jou. En na de les straatfotografie weet je perfect hoe je dat ene moment kan grijpen.

Voor wie: Voor iedereen met een interesse voor fotografie tussen 16 en 50 (max. 10 deelnemers) Door wie: Monica Monté, freelance fotografe en fotoredactrice bij De Standaard Wanneer: zaterdagen 11/5, 18/5, 25/5 1/6 2013 van 9u30 tot 12u Waar: De Veerman, Marialei 25, 2018 Antwerpen Prijs: 85 euro

Inschrijven : griet.pauwels@veerman.be