Nieuwsbrief


Kalender


18.11 - 18.11.2018 | 10.00 - 16.30
Kunstendag voor kinderen in AMUZ


Barbara Bellinkx is een van de freelance artiesten bij De Veerman. Op de kunstendag vind je haar in AMUZ, waar ze samen met de kinderen op ontdekking gaat naar nieuw werk op een oude plek.

Samen zoeken ze naar alle kleuren van de regenboog en samen luisteren ze naar het geluid van papier, dopjes, kroonkurken en hout. Ze herontdekken hun materialen op basis van klank(kleur) en leggen samen één groot werk. De grootsten zelfs twee!

 

PRAKTISCH

10.00 workshop voor kinderen van 1ste & 2de leerjaar
13.00 workshop voor kinderen van 3de & 4de leerjaar
15.00 workshop voor kinderen van 5de & 6de leerjaar

Elke workshop is aangepast aan de leeftijd en interesses van de doelgroep.

Duur: 90 minuten

Locatie: AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen

 

Meer informatie en inschrijvingen via AMUZ

 

 


18.11 - 18.11.2018 | 13.00 - 17.00
Kunstendag voor Kinderen bij De Veerman

Kunstendag voor Kinderen bij De Veerman

Zondag 18 november is het weer zover. De zevende editie van Kunstendag voor Kinderen. En natuurlijk doet De Veerman mee. Want we zijn gebeten door de kunst en willen onze honger voor deze kunsten aanwakkeren bij anderen. Groot én klein.

Daarom organiseren we niet een, niet twee, maar drie workshops waar kinderen (van 6 tot 12 jaar) kunnen experimenteren met kunst. We krijgen er gewoon niet genoeg van!

Twee van de workshops gaan door bij ons in huis, in Atelier 4711.

Snuisteren, luisteren, voelen, denken, maken 

In deze workshop van 90 minuten opent onze artiest in residentie Lies Ferny haar atelier en neemt ze  kinderen mee in haar manier van werken. Kinderen kunnen op deze dag in haar atelier komen snuisteren in haar beeldend werk. Vervolgens vertellen ze elkaar wat ze daarbij denken en voelen. Van waaruit ze zelf beeldend werk maken uit natuurmateriaal, in combinatie met het werk van Lies. En dan volgt opnieuw een snuistermoment in deze nieuwe creaties. Maar … niet zomaar een snuistermoment …

Is het een Giganosaurus, een Tijger of een fietsbel?

De zeefdrukkers van Gezeever zijn goede buren in Atelier 4711 bij De Veerman. In hun zeefdrukatelier kunnen kinderen zich helemaal laten gaan het spelen met vormen en flashy kleuren. Het resultaat kan variëren van een giganosaurus, een tijger, een fietsbel of …? Plezier gegarandeerd!

 

INSCHRIJVEN

Het programma van de Kunstendag voor Kinderen bij De Veerman wordt mogelijk gemaakt met de steun van District Antwerpen.