Nieuwsbrief


Kalender


16.01 - 20.01.2019 |
10 x improviseren op Bach - video installatie

De video installatie van '10 x improviseren op Bach' is te zien van 16 tot en met 20 januari @ deSingel!

Je kan er van genieten op de beeldschermen in de gangen of als projectie in de Rode Foyer. 

 

 

 

 Praktische info:

Gratis.


18.01 - 18.01.2019 | 18:00 - 20:00
Finissage Stynen op schaal

Op vrijdag 18 januari is er de finissage van de expo Leon Stynen, architect in deSingel. Op deze dag sluiten we ook het project Stynen op schaal af.

Tijdens de finissage zullen er vijf gevels van gebouwen van Stynen te zien zijn, waarvan er twee gebouwd werden door de jongeren waarmee we in dit project hebben samengewerkt. Niet zonder trots stellen we u in de binnentuin van deSingel voor: de gevel van Assurances Liégeoise en de gevel van Galler. U krijgt een rondleiding door de leerlingen.

U kan er ook de tentoonstelling bezoeken met een overzicht van elke stap in het proces dat we met de jongeren hebben gelopen. Te bekijken in de wandelgangen van deSingel.

En last but not least is er ook de video met interviews van leerlingen over het project en beelden van de montage van de gevels.

Laat hier even weten als je er graag bij bent, want de finissage heeft plaats tijdens de nieuwjaarsdrink van het VAi.


26.01 - 26.01.2019 | 9:30 - 15:00
The Class @ Colloquium

Op 26 januari zullen De Veerman, kunstenfestivaldesarts en kunstenares Anna Rispoli het project The Class toelichten op het colloquium Les places et les effets de l’artiste à l’école et sur les institutions culturelles  dat georganiseerd wordt door Bozar, l’Institut Sainte-Marie, le lycée Rodin, le centre Pompidou en la fondation Pistoletto.

Het volledige programma (in het Frans) kan je hier terug vinden. 

 


24.02 - 24.02.2019 | 15:00 - 17:00
Concert The Times & The Times Academy

Concert The Times & The Times Academy

In The Times krijgen jonge componisten tussen 12 en 20 jaar de kans om hun composities te laten uitvoeren door professionele musici op het podium van AMUZ. De meest interessante werken die werden ingezonden, worden tijdens dit slotconcert uitgevoerd door HERMESensemble. Dat een dergelijke oefening prachtige resultaten kan opleveren, bewezen de voorgaande edities.

Wees dit jaar zelf getuige! Kent u jong componistentalent tussen 12 en 20 jaar? Alle informatie en de deelnemings- en inschrijvingsvoorwaarden vindt u op www.hermesensemble.be.

Naast The Times ontwikkelen HERMESensemble, AMUZ en De Veerman een apart ontwikkelingstraject opgezet voor jonge componisten die zich bekwamen aan een conservatorium, onder de naam THE TIMES ACADEMY. Dit is een ontwerpstudio en co-creatietraject, waarbij in intensieve samenwerking met de muzikanten van HERMESensemble en componist Wim Henderickx een nieuwe compositie vorm krijgt.

Tijdens de concertvoorstelling van The Times 2019 hoort u ook twee composities van studenten uit THE TIMES ACADEMY.

Link:
tickets