Nieuwsbrief


Kalender


25.04.2018 | 19:00 - 21:00
Maak De Stad - Lezing 4: Coöperatieve stadsontwikkeling

Coöperatieve stadsontwikkeling

Jeroen Laven – STIPO & Levente Polyak – Eutropian

Maak De Stad nodigt je uit voor de vierde lezing in onze reeks. Deze keer verkeren we in internationaal gezelschap en gaan twee experts rond coöperatieve stadsontwikkeling in dialoog.

Jeroen Laven is partner bij Stipo (https://stipo.nl/), een interdisciplinair team dat ambieert om betere steden te creëren, vaak door zelf het initiatief te nemen en op te treden als 'publiek ontwikkelaar'. Daarnaast is hij mede-initiatiefnemer van the City at Eye Level (https://thecityateyelevel.com/), een lerend netwerk van stadsmakers.

Levente Polyak is onderzoeker en redacteur van de Cooperative City (https://cooperativecity.org/), een magazine dat verhalen en ervaringen van coöperatieve stadsontwikkelings-processen over heel Europe samenbrengt. Hij publiceerde het boek 'Funding the Cooperative City' (https://cooperativecity.org/product/funding-the-cooperative-city/), dat verschillende modellen van gemeenschaps- en coöperatieve financiering tegen het licht houdt. 

De lezing vindt plaats in Kunsthal Extra City om 19 u.
Deze lezing is per uitzondering in het Engels!

Deelname is gratis, maar de capaciteit is beperkt tot 80 personen. Dus reserveer snel je ticket via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lezing-4-cooperatieve-stadsontwikkeling-44984853909


06.05 - 06.05.2018 | 11:00 - 17:00
Architelier op Triënale Brugge

Op vraag van Brugge Plus, de organisator van Triënale Brugge , heeft De Veerman de workshop Architelier omgevormd tot een inloopatelier waarbij de deelnemers vrij kunnen in- en uitlopen.

Tijdens de opening van dit kunstenparcours op zondag 6 mei is De Veerman aanwezig met dit atelier in de drijvende school van de Nigeriaanse kunstenaar Kunlé Adeyemi op het iconische Minnewater in Brugge. 

De inloopateliers zijn van 12 u tot 14 u en van 15 u tot 17 u. Inschrijven niet nodig, deelname is gratis.

Meer info? facebook event


06.05 - 06.05.2018 | 11:00 - 16:00
MADE IN BERCHEM

MADE IN BERCHEM

Tijdens Made in Berchem gooien De Veerman en Gezeever hun deuren open. Wandel binnen en pik een voorstelling mee of steek je handen uit de mouwen en kom drukken met sjablonen.

De Veerman nodigt kunstenaar Gerard Herman uit om in onze 'woonkamer' de voorstelling te spelen die hij maakte in het kader van Expo 2018. Voor buren, vrienden en familie maakt hij zijn handgemaakte KIST opent. Wat er daarna gebeurt kan je op die dag zelf meemaken! 

>> Interesse? Loop dan binnen bij ons tussen 14u en 16u.

Gezeever - Zeefdrukwerkplaats Antwerpen organiseert een workshop zeefdrukken met sjablonen. Je maakt er abstracte vormen met de Idiosyncratische Machine: Een vormgenererende methode met behulp van alledaagse voorwerpen bedacht door kunstenaar Kristof van Gestel. Kies een vorm en maak daar een sjabloon van. Zeefdruk de vorm op een blad dat je mag meenemen én werk mee aan een gezamenlijke compositie op grote vellen. Interpreteer de vormen en zet ze naar je hand: is het een figuur, een landschap, of ... gewoon een abstracte vorm? De grote gezamenlijke werken worden tijdens Made in Berchem tentoongesteld.

>> Interesse? Loop dan binnen bij Gezeever tussen 11u en 16u.

Kan je er niet genoeg van krijgen? Check dan zeker ook Drukdrukdruk 2018: Vormdrukkers, want Gezeever gooit zijn deuren zelfs het hele weekend open.
www.facebook.com/events/231118470798564/


30.05.2018 | 19:00 - 21:00
Maak De Stad - Lezing 5: Duurzame woonmodellen

Duurzame woonmodellen

Stijn Oosterlynck – Collectief Goed & Karel Lootens – Wooncoop

 

Meer informatie volgt binnenkort of check even deze facebookpagina


27.06.2018 | 19:00 - 21:00
Maak De Stad - Lezing 6: Inclusieve transformatie

Inclusieve transformatie

Petra Pferdmenges – Alive architecture & TBA

 

Meer informatie volgt binnenkort of check even deze facebookpagina


16.07 - 22.07.2018 | 10:00 - 22:00
Zomeracademie 2018

Zomer + academie = artistiek-creatieve goesting = Dharts + De Veerman + coproducenten
Een verfrissende, uitdagende en artistieke werkweek voor iedereen die niet bij het handje wil gehouden worden.
Er is keuze tussen 10 ateliers, begeleid door coaches die zorgen voor eyeopeners, verdieping en experiment.
Van 16 tot 22 juli.

Artistiek. Grensverleggend. Biotoop.

Het zijn drie woorden waarmee je de Zomeracademie zou kunnen omschrijven.

Al zijn verfrissend, intens en creativiteitsbom eveneens van toepassing.

Reeds meer dan 15 jaar slaan De Veerman en Dharts de handen in elkaar om een 100-tal creatievelingen een kader te bieden waarbij zij zich kunnen onderdompelen in een kunstdiscipline.

Onderzoek, experiment en creatie, ook dat is de Zomeracademie.

Link:
lees meer