Kalender


25.02.2018, 15:00
AMUZ, Kammenstraat 81

28.02.2018, 15:00
,

28.03.2018, 15:00
,


Videokanaal

Dat zit in mijne geest gebrand

vimeo

animatiefilm Bob & Lory

vimeo


Nieuwsbrief


Atelier 4711


Atelier 4711 is een nestfunctie voor een van de belangrijkste drijfveren van De Veerman: de kunstenaar.
Door kunstenaars werkateliers aan te bieden, permanent of occasioneel, zorgt De Veerman voor een uitwisseling en doorstroming van ervaringen en ideeën naar nieuwe artistieke medewerkers en docenten.
Tevens kunnen deze ateliers fungeren als labo’s waarin gezocht wordt naar combinaties tussen een artistiek product en kunsteducatie.


ResidentiesLies Ferny


art-eco

­Lies Ferny is artist-in-residence bij De Veerman sinds september 2017.
Ze maakt nieuwe rituelen.Stefanie Claes


art-eco

Stefanie Claes is theatermaakster maar creeërt ook beeldend werk.
Bij De Veerman neemt ze een jaar de tijd om haar eigen beeldtaal verder te onderzoeken en terwijl ze aan het werk is na te denken over theater.Kristof Van Gestel


art-eco

Voor Kristof Van Gestel is het maken van kunst een methode om de wereld en de verschillende relaties die we er als individu mee aangaan te verkennen en te ‘bewonen’. Dit geldt zowel voor de kunstenaar zelf als voor de toeschouwer. Vanuit die optiek beschrijft hij in zijn doctoraatsonderzoek [2007-2013] zijn kunstpraktijk als een ervarings- en reflectiemodel dat kan helpen bij het vorm- en betekenisgeven van het leven zelf [2013, Mooi is nuttig.De kunstpraktijk als ervarings- en reflectiemodel, Gent: Aramer]. Van Gestel is in zijn residentie bij De Veerman in de eerste plaats op zoek naar een inhoudelijke verdieping van zijn praktijk.Katrien Oosterlnck


art-eco

De projecten van Katrien zijn interactieve performances en workshops voor kinderen, volwassenen en kinderen en hun ouders, waarin lichaamservaringen en beeldend werk met elkaar verbonden worden.
Tijdens haar residentie in Atelier 4711 werkt Katrien oa. aan een boek met instructietekeningen rond massage voor kinderen.
Vaste AteliersAteliers te huur


art-eco

Atelier 4711 is een werkplaats voor kunst en educatie.
Er zijn zowel vaste ateliers als tijdelijke repetitie/worshop/vergaderruimtes te huur.

Anita Evenepoel


art-eco

Anita Evenepoel is textiel- en modeontwerpster. In 2012 ontving ze de Cultuurprijs Vormgeving van de Vlaamse Gemeenschap voor haar volledig oeuvre.

Thomas Ryckewaert


art-eco

regisseur/acteur

Lien Wauters


art-eco

Lien Wauters (°1973) studeerde Interieurarchitectuur en een vervolgopleiding Scenografie, werkte veel voor theater en is de laatste jaren vooral actief als scenograaf voor tentoonstellingen en musea (Modemuseum Hasselt, MAS, Kunsthal Rotterdam, Museum Plantin Moretus).

Nigel Heylen


art-eco

studeerde af als applicatie-ontwikkelaar met als specialisatie software management. Hij werkt als Android developper bij Webcomrades en zusterbedrijf Panenka76.

Anne Vanoppen


art-eco

De randjes rondom Anne Vanoppen (°1993) zijn nog niet precies omlijnd, maar mogen nog even rafelen.
Ze studeerde Acteren aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen. Anne schrijft, speelt en leest. Maar niet persé in die volgorde. 

Jonas De Vos


art-eco

Jonas De Vos studeerde in 2010 af aan de filmopleiding van Sint Lukas Brussel.
Zijn eindwerk "Altijd Samen" was te zien op het Filmfestival Gent. Ondertussen werkt hij aan een aantal eigen filmscenario's.
In zijn werk staat steeds de worsteling tussen de mens en zijn omgeving centraal.

Marieke Dilles


art-eco

Marieke Dilles (°1986) behaalde in 2009 een Master Woordkunst aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen. Ze speelde rollen in televisiereeksen en films zoals De Smaak van De Keyser, Vermist, De Vijfhoek en Amateurs. In het theater speelde ze onder andere mee met Het Zuidelijk Toneel en De Roovers.

Marieke bewerkte samen met regisseur Femke Heijens een boek van Aidan Chambers voor HETPALEIS tot de jeugdvoorstelling Dit is alles, die geselecteerd werd voor Het Theaterfestival 2012.  

In het atelier werkt Marieke aan filmscenario's en nieuwe theaterprojecten.

Nico Boon


art-eco

Nico Boon (°1978) is schrijver, theatermaker en kritisch denker in zijn eigen en andermans voorstellingen. Maar Nico Boon is vooral theaterauteur pur sang. Hij geniet ervan om met razende vingers op zijn toetsenbord de wereld te beschrijven, om te weten te komen wie we zijn en wie we in de toekomst mogelijkerwijs zouden kunnen worden.

ndvr


art-eco

As a young enterprise ndvr responds to spatial transformation processes of cities or neighborhoods. The moment a spatial operation reconfigures or confirms existing social, cultural and economic relations. When (future) residents, local governments and companies get new opportunities or existing options disappear. The moment when a community organization forms or a concrete new vision arises.

Vincent Company


art-eco

Vincent Company is een artiestenbureau, opgericht door Vincent Van den Bossche. De focus ligt op het verbinden van de juiste partners en speelplekken met het werk van de artiesten.

Marie Sledsens


art-eco

grafische vormgeving

Nik Naudts


art-eco

architect

Bob Takes


art-eco

Bob Takes™ is a steel sculpture artist based in Antwerp, Belgium. I also really like to venture into directing theatre plays, urban-, exhibition-, stage- and motiondesign and new challenges.

Elias Derboven


art-eco

Elias Derboven studeerde af aan Sint Lucas Antwerpen, behaalde daar een Master in de beeldende kunsten en liep stage bij bij Paul Sahre in New York City. Naast een brede interesse in fotografie en muziek is hij momenteel actief als zelfstandig grafisch ontwerper en projectcoördinator voor het Middelheimmuseum.

Jozefien Van Beek


art-eco

Jozefien Van Beek (1985) studeerde Germaanse talen. Als freelancejournalist schrijft ze voor De Morgen en Humo over beeldende kunst en cultuur.

Samen met de jonge auteur Frederik Willem Daem werkt ze aan Oogst, een nieuw onafhankelijk magazine voor beeldende kunst, literatuur en film dat op zaterdag 31 januari gelanceerd wordt in DEStudio. Meer informatie op oogstmagazine.be

Ward Heirwegh


art-eco

Ward Heirwegh (1982) graduated in 2007 as a master in typography at the Sint Lucas academy in Ghent, Belgium. He then started working as a graphic designer at the Brussels based design studio Base Design. After 2 years working at Base Design, he started his independent practice as a graphic designer and art director. He is mainly focussing on clients in the cultural field and expressing an interest in editorial design. So far he worked for, amongst others, Annemie Verbeke, S.M.A.K., Bozar, Tim Van Laere Gallery, Batard Festival,…

collectiefmars


art-eco

c o l l e c t i e f  m a r s is een ontwerpbureau dat op zoek gaat naar het zwaartepunt tussen mens, architectuur en stad. Hoe we daar juist geraken is een vraag zonder pasklare antwoorden. c o l l e c t i e f  m a r s drijft  bovenal op engagement, vertrouwen en kruisbestuiving. c o l l e c t i e f  m a r s gaat op zoek en stelt vragen. Niet alleen, wel samen.