Re-Mastered - Reportage

vimeo

Who is Manfred? - Reportage

vimeo


Nieuwsbrief


Atelier 4711


Atelier 4711 is een nestfunctie voor een van de belangrijkste drijfveren van De Veerman: de kunstenaar.
Door kunstenaars werkateliers aan te bieden, permanent of occasioneel, zorgt De Veerman voor een uitwisseling en doorstroming van ervaringen en ideeën naar nieuwe artistieke medewerkers en docenten.
Tevens kunnen deze ateliers fungeren als labo’s waarin gezocht wordt naar combinaties tussen een artistiek product en kunsteducatie.


Artiest in residentieHans Bossmann


art-eco

Hans Bossmann is kunstenaar, docent en experience designer. Hij ontwerpt strategieën en vormen waarin kunst kan assimileren in de samenleving en de samenleving in de kunst. Hij zet situaties op waarin hij experimenteert met vormen die persoonlijk contact en vertrouwen tussen de mensen stimuleren. Zijn kunst faciliteert nieuwsgierigheid, verwondering, persoonlijke ontwikkeling en vriendschap. Hij wil betekenisvolle nieuwe mogelijkheden laten ontstaan en doet dit met zijn publiek.

Hans is bij ons in residentie van september 2019 tot augustus 2020. Tijdens die periode zullen we samen enkele beeldende kunstprojecten uitvoeren die starten vanuit participatieve beeldende kunst en wortelen in educatie.Vaste Ateliers (21)Sofie Palmers


art-eco

Sofie Palmers is freelance actrice en theatermaker, voornamelijk in collectief verband, en speelt zowel kinder- als volwassenvoorstellingen. Momenteel werkt ze aan haar podcast Moscow Mania, een uitloper van de theaterproductie ‘Den beer heeft mij gezien’. Deze coproductie – waarin ze samen speelt met Sien Eggers en Jessa Wildemeersch - van het Arsenaal en Lazarus, wordt volgend jaar hernomen.

Ringo Gomez-Jorge


art-eco

Ringo Gomez-Jorge is reeds 8 jaar actief als freelancejournalist voor de magazines van De Standaard en De Morgen, waarin hij voornamelijk schrijft over design, lifestyle, mode en architectuur. Hij benadert de onderwerpen vanuit een antropologisch standpunt door te vertrekken vanuit de mens en zijn drijfveren.

Arne Ottoy


art-eco

Arne Ottoy komt uit de ‘harde’ economie (lees: de financiële sector) en merkte daar dat kleine gezelschappen vaak uit de taxshelter-boot vielen. Daarom richtte hij afgelopen jaar mee Perpodium op, een productiehuis voor podiumkunsten. En dat ging snel: in no time kon het huis een klein miljoen euro aan fondsen ophalen bij de privésector.

Nico Boon


art-eco

Nico Boon is toneelschrijver, theatermaker en deeltijds docent aan Luca Drama (Campus Lemmens Leuven). Hij maakt voorstellingen over de denkkronkels van en interacties tussen mensen. Zijn werk is een weerbarstige zoektocht naar het onzegbare, naar de stilte, naar een essentie, naar relevante verhalen. Zijn meest recente stuk Komt Op, Gaat Af is een van de vier genomineerden voor de Toneelschrijfprijs 2019. Deze monoloog wordt op 29 oktober hernomen  in CC Berchem en dus is Nico momenteel druk zijn tekst aan het inoefenen.

Anita Evenepoel


art-eco

Anita Evenepoel is een selfmade-ontwerpster die niet met klassieke stoffen werkt, maar zichzelf en vooral de anderen uitdaagt om te experimenteren met nieuwe, niet voor de hand liggende materialen.

Het is door haar dat De Veerman hier ten volle een plek voor kunstenaars heeft kunnen uitbouwen.

Vincent Company


art-eco

Vincent Van den Bossche is de bezieler van Vincent Company, een alternatief spreidingsbureau voor artiesten. Het bedrijf heeft één groot gezelschap (fABULEUS) en 17 individuele kunstenaars ‘in de portefeuille’ zoals dat heet, waarvoor tournees worden verzorgd met de focus op het verbinden van de juiste partners en speelplekken met het werk van de artiesten. En waarbij ‘verbinden’ staat voor ‘een juiste artistieke afstemming’.

Bob Takes


art-eco

Bob Takes is een beeldend kunstenaar die met staal werkt. Hij waagt zich ook graag aan het regisseren van theaterstukken, tentoonstellings- theater- en motiondesign en nieuwe uitdagingen.

Marieke Dilles


art-eco

Marieke Dilles is een actrice die voor theater, film en televisie werkt. Tijdens draaidagen en repetities zal je haar bij ons niet aantreffen. Wel om te schrijven aan een scenario voor een film of het bewerken van theaterteksten. Daarnaast doet ze ook communicatiewerk. Zo werkte ze onder andere aan de pers- en communicatiestrategie van de campagne Dagen Zonder Vlees.

 

Jonas De Vos


art-eco

Jonas studeerde voor regisseur/scenarist aan Sint-Lukas Brussel en werkt hier aan zijn filmscenario’s.

Sinds 2015 is hij bewoner van ons Atelier 4711  en deelt zijn ruimte met nog vijf andere mensen, het zogenoemde ‘schrijverskot’.

Anne Van de Star


art-eco

Anne van de Star is vijf jaar geleden afgestudeerd als master in mixed media en is daarna in de elektronische muziek beland. Ze ontwerpt onder meer soundstructuren en soundscapes voor allerlei voorstellingen en is momenteel actief op drie vlakken.

Alexia Leysen


art-eco

Alexia kwam afgelopen zomer aangewaaid in het ‘schrijvershok’. Met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren schrijft ze er aan KNAUS, een theatervoorstelling die april 2019 in première gaat in de Vooruit (Gent). Tegelijkertijd werkt ze aan THE KNAUSGARD/HASSELBLAD SERIES, een analoge portretreeks die in januari-februari 2019 als foto-expo te ontdekken zal zijn in Galerie Verbeeck-Vandyck (Antwerpen)

Sanne Nuyens


art-eco

Sanne Nuyens is scenarist van fictie- en dramareeksen, maar je kan haar ook creative producer of showrunner noemen. Het komt er op neer dat ze heel veel werk verzet voor een fictiereeks: schrijven, produceren, monteren, eindverantwoordelijke …

Katharina Smets


art-eco

Katharina Smets is een geluidskunstenaar en werkt vooral met verhalen: waargebeurde feiten die ze in een fictie/non-fictie audiodocumentaire verwerkt. Ze werkte voor onder andere Klara, Radio 1, VPRO, BBC en NPR. Ze doceert audiostorytelling aan de afdeling Woord van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. De laatste jaren verschuift haar werkgebied steeds meer richting theater en live radio-performance.

Daan Nicolay


art-eco

Daan schrijft. Hij huist, samen met nog vijf andere schrijvers, bij ons in wat zij ‘het schrijverskot’ noemen.
Daan schrijft als freelancer voor verschillende magazines (waaronder MO) en werkt daarnaast aan zijn eigen projecten. Zijn interesse gaat vooral naar filosofie en Centraal-Azië.

 

Gezeever


art-eco

Els en Jasper zijn twee grafische vormgevers die enorm gefascineerd zijn door zeefdruk. In 2011 werd deze fascinatie een passie toen ze zich daarin verder verdiepten in een open werkplaats in Rotterdam.

Hester Bolle


art-eco

Hester studeerde viool en muziekeducatie aan het Conservatorium in Antwepen, kunst- en cultuurbemiddeling aan de Karel de Grote Hogeschool en sounddesign aan het KASKA DKO. Zo werd ze een van de freelance kunstenaar-begeleiders bij De Veerman voor de projecten met deFilharmonie (nu het Antwerp Symphony Orchestra) en AMUZ. Nu maakt ze deel uit van het educatief team in De Munt en is ze coach muzische vorming van leerkrachten in het kleuter- en lagereschoolonderwijs.

Klein Verzet


art-eco

Klein Verzet is een alternatief managementbureau dat ondersteuning biedt aan podiumkunstenaars met projectsubsidies of die een beperkte structurele werking hebben. De vier mensen van Klein Verzet bieden zakelijke ondersteuning en begeleiding: financiële vertaling van de artistieke plannen, mee zoeken naar ondersteuning en middelen om deze plannen te realiseren en opvolging & beheer van de centen.

Adriaan de Roover


art-eco

Adriaan de Roover is muziekcomponist en kwam een jaar geleden in Atelier 4711 aangewaaid.
Adriaan maakt vooral elektronische muziek onder de noemer Oaktree waarmee hij enkele cd’s uitbracht. In het verleden trad hij op in een bezetting met harp, piano, drums, zang, viool ... Via Hester Bolle (de violiste) kwam Adriaan terecht bij De Veerman.  

Arlette Van Overvelt


art-eco

Arlette was artistiek leider en regisseur bij luxemburg, het jeugdtheatergezelschap dat met
de vorige subsidiëringsronde gesneuveld is.

Sanderijn Helsen: theaterworkflow


art-eco

Sanderijn is een zeer goede bekende van De Veerman, sterker nog: wij hebben al jarenlang een goede band. Deze actrice heeft al veel van onze projecten ondersteund met haar toneelervaring.

Katrien Oosterlinck


art-eco

Katrien kwam in 2013 bij De Veerman binnengewaaid als artist-in-residence. Oorspronkelijk voor drie maanden, maar ze is een heel jaar gebleven.

Katrien studeerde Danstheater in Tilburg en Open Atelier (Sint-Lucas) in Antwerpen. Zelf noemt ze zich ‘maker’. Ze creëert zones waar mensen elkaar non- verbaal kunnen ontmoeten via de taal van het lichaam. De beeldende setting, de manier waarop ze de omgeving ontwerpt, ondersteunt de ontmoeting.

Repetitieruimte


In Atelier 4711 stelt De Veerman ook een repetitieruimte ter beschikking.

Als je een kunstenaar, collectief of artistieke organisatie bent kan je bij ons terecht om de ruimte huren voor artistiek onderzoek, workshops, repetities, lezingen of kleine samenkomsten. De Veerman hoopt hiermee een uitwisseling te stimuleren tussen kunstenaars en zijn eigen werking.


DE RUIMTE

  • oppervlakte zaal: m x m 
  • oppervlakte balletvloer: 5,60m x 5,50m​
  • licht: TL-licht
  • geluid: verplaatsbare versterker (aan te sluiten met aux)

PRIJZEN

Er zijn drie prijscategorieën. 
Je tarief bepalen we op basis van de organisatie, de aard van de activiteit of het type kunstenaar.

  • kunstorganisatie of groep met werkingsmiddelen die een activiteit organiseert met financiële inkomst, zoals vb. workshops: €40/dagdeel
  • kunstenaars die betrokken zijn bij of verbonden aan Atelier 4711 krijgen een korting!
  • kunstenaars of collectieven die ruimte zoeken voor artistiek onderzoek, repetities, ... ondersteunen we graag, maar we verwachten altijd een financiële bijdrage. Exacte bedrag per dag overeen te komen.

LOCATIE

Marialei 25
2018 Antwerpen

art-eco

art-eco